fbpx

В Івано-Франківську на тренінгу медпрацівників вчать, як консультувати з імунізації

Здоров'я 06:52, 17.03, 2016

В Івано-Франківську за сприяння Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні розпочався триденний тренінг з ефективного консультування щодо імунізації.

Цього разу у навчанні беруть участь медичні працівники загальної практики сімейної медицини, лікарі-педіатри та лікарі-імунологи з п’яти районів Прикарпаття.

Окрім тренерів з Івано-Франківська, присутні також колеги з Миколаєва, Полтави, Вінниці, Сум, Чернівців та Херсона, інформує Департамент охорони здоров'я ОДА. 

Координатор роботи ЮНІСЕФ у Снятинському районі Любомир Ступарик зазначає, що робота тренерів – навчити медичних працівників комунікації з пацієнтами, зокрема, це стосується правильності поведінки, мовлення та переконання з цього питання.

"Першочерговою темою для обговорення буде вакцинація загалом,  говорить тренер заходу. – Тренінг також включатиме питання щодо поліомієліту, для чого потрібна вакцинація, які щеплення проводяться в Україні та світі, а також імунізація вагітних. Крім дискусій, присутні розв’язуватимуть ситуаційні задачі та напрацьовуватимуть комунікаційні навички під час практичних занять".

"На сьогодні для медичних працівників проводяться кілька подібних навчань,  повідомляє обласний координатор Програми зі стану репродуктивного здоров’я Зоя Ціхонь. – Вони діляться на три напрямки. Серед них – з ефективного консультування щодо імунізації, з поліомієліту та антенатального догляду".

За її словами, такі тренінги є вимогою часу і завдяки їм лікарі вчаться жити і працювати за європейськими стандартами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: