fbpx

"Продовжимо боротьбу без крові": у Франківську голова "АвтоЄвроСили" повідомив, як змінюватимуть закон про "євробляхи"

Суспільство 19:19, 28.11, 2018

Обласна організація "АвтоЄвроСила Івано-Франківськ" провела загальні збори за участю голови всеукраїнської ГО "АЄС" Олега Ярошевича. На зборах були присутні поліцейські і митники.

КУРС писав, що на збори спеціально запросили голову ГО Олега Ярошевича.  

На збори, які сьогодні відбулися у франківській "Просвіті", з’їхалися понад 300 учасників організації з усієї області. 

Як повідомив голова "АвтоЄвроСила Івано-Франківськ" Мирослав Куриляк, влаштували зібрання з метою донести інформацію, що людям робити в світлі нових законів про розмитнення автомобілів.

"Наше ставлення до рішення влади негативне, тому що влада ще один раз обернулася до людей спиною  не дослухалася. Але в Україні затверджений воєнний стан, і тому ми не можемо виходити на протести",  вважає Куриляк. 

"Наша мета  донести молодим людям, які можуть бути наслідки, якщо вони будуть порушувати закон, у тому числі за перекриття доріг чи блокування доріг на пішохідних переходах",  виступив заступник начальника поліції Олег Йосипів.

Якщо перекривають на пішохідних переходах, на місце поліція ставить регулювальника. Штраф за це 425 грн. Накладається на організаторів.

"Дякуємо за свідомість молодих людей з ГО "АЄС", які не долучаються до перекриття доріг",  сказав Йосипів.

Голова "АЄС" Олег Ярошевич запізнився на збори. Пояснив, що в нього в дорозі зламалася машина.

Що стосується законів про розмитнення авто на "бляхах", то їх голова назвав такими, що "не влаштовують".

"Мене особисто цей закон не влаштовує, бо ми не отримали того, за що ми боролися,  виступив Олег Ярошевич.  Наші вимоги ми не дожали".

Ярошевич розповів, що брав участь у всіх засіданнях профільного комітету щодо розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Було внесено 147 правок, однак депутати їх не затвердили. Відтак "АЄС" має намір оскаржувати нові закони.

5 грудня оприлюднять проект нового закону, в якому враховані вимоги власників авто на іноземній реєстрації, повідомив Ярошевич. Перелік мирних заходів, які будуть відбуватися після того, обласним організаціям повідомлять згодом. Про проведення цих заходів "АЄС" інформуватимуть компетентні правоохоронні органи.

"Вони будуть проходити розумно, тактично з політичними вимогами. Ми не можемо допустити, щоб цей конфлікт призвів до пролиття крові. Я цього не допущу",  висловився Ярошевич.

До кінцевого терміну розмитнення 180 днів, до президентських виборів  120 днів. Представники ГО "АЄС", наголосив голова організації, сподіваються, що їх політичні вимоги в світлі виборів будуть враховані.

"Закон України має задовольняти у першу чергу громадян, а не чиновників",  зазначив Ярошевич.

Івано-Франківщина  перша область, куди приїхав голова ГО "АвтоЄвроСила". Він каже, що в організації допоможуть усім охочим розмитнити автомобіль, нададуть консультації.

За його словами, це не означає, що АЄС відступить від своєї позиції щодо змін до Законів. ГО пропонуватиме поправку, згідно з якою наприкінці 2019 року власники розмитнених авто матимуть можливість повернути ПДВ.

На запитання Ярошевича, "хто готовий сьогодні розмитнити авто", руки в залі підняли менше 10 людей.

Нагадаємо, в неділю ввечері незадоволені "євробляхарі", що назвалися "АвтоЄвроСилою", заблокували автотрасу державного значення на Прикарпатті. 

Тоді Мирослав Куриляк в телеграмчаті 112 у відповідь на інформацію поліції повідомив, що організація не має стосунку до протестів. 

Також у час протестів під "білим домом" Куриляк запевняв, що прикарпатська організація в будь-якому випадку не блокуватиме дороги Франківщини. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: