fbpx

У Франківську нагородили лауреатів премії імені Ярослава Лукавецького

Культура 21:37, 11.05, 2018

Сьогодні в музеї мистецтв Прикарпаття відбулося урочисте вручення нагород переможцям конкурсу на здобуття премії імені Ярослава Лукавецького.

Премія щорічно присуджується прикарпатським митцям за вагомий внесок у розвиток образотворчого, народного, декоративно-ужиткового мистецтва, архітектури та дизайну.
 

"Ця премія є найвищою відзнакою на Івано-Франківщині в галузі мистецтва та архітектури. Роботи цьогорічних переможців заслуговують захоплення та варті високих нагород", – наголосив заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк.

Лауреатами цьогорічного конкурсу в номінації "Архітектура і дизайн" стали Богдан Гладкий за створення монументально-декоративних творів та Володимир Бойків за творчі здобутки в дизайні рекреаційних, відпочинкових та побутово-ужиткових комплексів.

У номінації "Образотворче і народне мистецтво" за особистий вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва краю премію здобула Галина Вінтоняк та за популяризацію українського декоративно-прикладного мистецтва – Володимир Слободян.

Конкурс на здобуття премії імені Ярослава Лукавецького відбувається з 2002 року. Його метою є популяризація найкращих творів мистецтва, архітектури і дизайну, піднесення їхньої ролі у духовному відродженні та естетичному вихованні.

Також сьогодні у музеї мистецтв Прикарпаття було презентовано виставку творів учнів мистецької школи Олекси Новицького, яка діяла у Львові з 1923 по 1935 роки. Зауважимо, що ця школа займає особливе місце в історії України. Вона стала першим на Галичині навчальним мистецьким закладом, заклавши основи національної художньої освіти на західноукраїнських землях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: