fbpx

У Франківську нагородили переможців фотобієнале "Природа - 2016". ФОТО

Культура 16:43, 08.06, 2016

У Краєзнавчому музеї в Івано-Франківську відбулось відкриття виставки і церемонія нагородження переможців фотобієнале "Природа - 2016".

Фотоконкурс "Природа" започаткували 1995 року в Івано-Франківську. Йому передувала колективна виставка фотографів Молдови і України (1994 рік). У 1996 році конкурс відбувся вдруге, а надалі він перейшов в режим бієнале. Щоразу виставки приурочували до Всесвітнього дня охорони довкілля 5 червня. Починаючи з 1998 року, після відкриття виставки проводили триденні пленери в Карпатах, які базувалися на спортивних базах, в лісництвах чи були у вигляді пересувних наметових таборів.

Цьогорічний конкурс вдруге поспіль приніс перемогу Віталію Попкову з Олександрії – цього разу за роботу "Споживання", яка яскраво ілюструє байдуже споживацьке ставлення цивілізації до навколишнього середовища. Друге місце дісталося Ігорю Жолобаку з Губинихи Дніпровської за іронічну роботу, яка зображає невеселе майбутнє людства… Третє місце – лірична робота Євгена Боярчука з Луцька.

1

Серед переможців Сергій Крот і Гліб Тульчинський (Вінниця), Євген Барзаковський (Феодосія), Юрій Артюх (Харків), Валентин Александров (Старобельськ Луганської обл.), Ірина Туяхова (Боярка Київської обл.), Олександр Сінельніков і Юрій Литвиненко (Одеса), Наталія Павловська (Львів), Валерій Дядюра (Ромни Сумської обл.), Вікторія Тимошенко (Суми), Анатолій Волков (Запоріжжя), Сергій Лесів (Кіровоград), Олег Жилін (Рівне), Юрій Кружнов (Херсон), а також прикарпатські фотомайстри: Тарас Дутка (Тисмениця), Уляна Бардзій (Росільна), Денис Трофімов (Микуличин), Роман Михайлюк (Івано-Франківськ).

Загалом на конкурс надійшло 590 робіт 124 авторів із 24 областей, а до експозиції журі відібрало 106 робіт 74 авторів із 21 області.

Особливістю цьогорічної експозиції є чималий блок позаконкурсних робіт зарубіжних авторів з Голландії, Індії, Німеччини, Польщі – це колеги прикарпатських фотографів, з якими творчі стосунки тривають вже чимало років. 

Зазначимо, пленер конкурсантів фотобієнале відбудеться у Ворохті та околицях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: