fbpx

У Франківську не вистачає грошей на інтерактивні дошки для шкіл

Суспільство 08:49, 05.06, 2018

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розкритикував обласну раду, яка замість інтерактивних дощок виділила кошти на придбання телевізорів у школи.

Про це йшлося на оперативній нараді в міського голови. 

"Область купляє телевізори для шкіл. Якщо для шкіл Верховинського чи Косівського районів це ще може бути, то для Франківська це просто марнотратство", – сказав Руслан Марцінків.

За словами Марцінківа, за два роки з обласного бюджету на освіту Франківська не виділено ні гривні. Та пообіцяв, що, якщо область щось проситиме у міста, відповідь буде така сама. 

Марцінків звернувся до депутатів обласної ради, які представляють Івано-Франківськ, з проханням активніше відстоювати інтереси міста. 

"Жодного депутата обласного я не прийму. Ви або блокуйте трибуну, або виносіть звідти голову бюджетної комісії, який блокує виділення коштів", – сказав Марцінків.

Втім, мер запевнив, що діти не залишаться без інтерактивних дощок, навіть якщо область відмовиться виділити кошти. Їх придбають за кошти міського бюджету. Орієнтовна вартість дощок – 25 млн грн. Купити потрібно понад 120 дощок. 

"Але діти не винні. Ми купимо всім інтерактивні дошки. Ми телевізори купляти не будемо. Це минуле сторіччя", – сказав мер. 

Нагадаємо, на минулій оперативній нараді міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків звинуватив Міністерство освіти та обласну державну адміністрацію у невиконанні своїх зобов'язань, провалі освітньої реформи й зриві Нової української школи.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: