fbpx

У Франківську незаконно працюють з півсотні наливайок. ВІДЕО

Суспільство 14:36, 30.01, 2019

Півсотню місць, де виготовляють та продають фальсифікований алкоголь, викрили працівники “Муніципальної варти” у середмісті Франківська. На деяких торговців сурогатом правоохоронці вже відкрили кримінальні провадження.

Міський вокзал першим зустрічає туристів. Однак вже на пероні та в залі очікування впадають в око люди сумнівної зовнішності, від яких відчувається неприємний запах алкоголю. За словами працівників "Муніципальної варти", неподалік вокзалу є так звані наливайки, йдеться в сюжеті ОТБ "Галичина".

Покупцями фальсифікату здебільшого є безхатьки. Адже, пояснююсь "муніципали", у магазинах алкоголь їм не продають. Лише в ході однієї перевірки "вартові" вилучили 12 літрів спирту. У місті, кажуть, є 50 точок незаконного продажу алкоголю.

У закапелках вулиць поблизу міської ратуші та речового базару заховалася чергова наливайка. Перед входом вишикувалась черга клієнтів. Після короткого діалогу з "Муніципальною вартою" продавець зачиняє двері та йде в невідомому напрямку, раптово зникають і всі охочі хильнути чарку.

Працівники "Муніципальної варти" кажуть, що неодноразово ловили таких продавців на гарячому, утилізовували і все це знімали на відео.

Такий алкоголь найбільш небезпечний своїм походженням. Бували випадки, коли спирт змішували з мийними засобами чи навіть лікарськими препаратами.

Самі боротися з наливайками "вартові" не в змозі. Звертаються до правоохоронних органів за допомогою. Сподіваються, щось зміниться з новим законом. Адже донедавна за продаж фальсифікату карали лише незначним штрафом. Тепер можуть позбавити волі на строк до п’яти років.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: