fbpx

На інвестиційно-економічному форумі у Франківську представили стратегію розвитку міста і підписали угоду з Бая Маре

Суспільство 11:24, 27.10, 2017

В Івано-Франківську стартував ІІІ Міжнародний інвестиційно-економічний форум "Партнерство і Перспектива".

Форум зібрав бізнесменів з різних міст України й закордону, представників посольств і урядів низки країн – Румунії, Польщі, Канади, Чехії.

Перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка зазначила на відкритті, що в області залучаються інвестори в рамках платформи “Єврокарпатська ініціатива”.

“В рамках ЄІ вдалося впровадити програму з будівництва та реконструкції доріг на майже 4 млрд грн. Таким чином, за 2016 рік вдалося збільшити кількість туристів втричі”, – сказала Марія Савка.

Міський голова Руслан Марцінків привітав гостей форуму і подякував усім, хто вклав кошти в розвиток Івано-Франківська.

“Ми очікуємо 150 учасників з області, України та закордону. Івано-Франківськ має що презентувати – це успішний досвід залучення інвестицій у найрізноманітніші галузі економіки. Нам є на що сподіватись, адже інвестиційний потенціал та комфорт нашого міста не залишають сумнівів ні для кого”, – наголосив Марцінків.

Міський голова також повідомив, що днями мав зустріч з представником “Tyco Electronics”, на якій обговорили будівництво другої черги заводу у Хриплинській промзоні. Цей завод дасть місту понад тисячу робочих місць.

Також Марцінків представив учасникам заходу нову Стратегію розвитку міста.

“Для мене важливо, щоб усі наші партнери та представники бізнесу розуміли, куди ми рухаємось”, – додав Марцінків після презентації Стратегії, яка сьогодні буде затверджена на сесії міськради.

Міністр економічного розвитку й торгівлі провінції Альберти (Канада) Дерон Білоус зазначив, що приїхав на форум, щоб налагодити міжнародні зв’язки з Івано-Франківськом та створити умови, які допоможуть зміцнити економічні зв’язки та комфортні умови для українського бізнесу.

“Альберта і Канада відкриті для творення бізнесу з вами”, – додав він.

На форумі Руслан Марцінків та представник румунського міста Бая Маре підписали угоду про співпрацю між містами. Марцінків зазначив, що наразі вже налагоджена активна співпраця з Бая Маре у сфері охорони здоров’я, безпеки міста. Марцінків сподівається, що Євросоюз підтримає ці проекти і фінансово.

Форум триватиме протягом дня і закінчиться підписанням резолюції.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: