fbpx

У Франківську онкохворі діти вчились азам петриківського розпису

Суспільство 13:30, 23.01, 2017

У відділенні онкогематології Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні БФ "Ти-ангел" провів заняття з арт-терапії для маленьких пацієнтів.

Петриківський розпис ефектно виглядає на будь-якому предметі: чи то тарілочка, чи ручка, чи писанка, чи навіть нейл-арт. Сам розпис походить із с. Петриківка Дніпропетровської області і визнаний на цілий світ. Для того, щоб навчитись творити таку красу, потрібно знати чотири типи мазка: "гребінець", "зернятко", "горішок", "перехідний мазок". Діти тепер все це знають, повідомляють у благодійному фонді.

На занятті з арт-терапії підопічні малювали на дерев’яних дощечках акриловими фарбами. До слова, арт-терапевт Марія Пазинюк навіть представляла свої розмальовані дерев’яні тарілочки на виставці, тому їй було легко передати свої вміння дітям. Малеча з великим задоволенням освоювала ази петриківського розпису, роботи у кожного вийшли пречудові. Як виявилося, це робити зовсім нескладно – щоб почати творити гаму кольорів на квітці, потрібно наносити на пензля два кольори (червоний і жовтий), такою ж технологією малюється листочок, – у "петриківці" це називається "перехідним мазком". 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: