fbpx

У Франківську таксисти просять мерію усунути нелегальних конкурентів

Суспільство 18:35, 02.03, 2018

Сьогодні представники Івано-Франківської асоціації приватних таксистів звернулися до міського голови Руслана Марцінківа за допомогою у боротьбі з нелегальними службами.

"Насправді нелегальні перевізники – як стихійна торгівля. Адже якщо офіційно зареєстровані служби таксі сплачують податки, то стихійники демпінгують ціни та працюють підпільно. Для прикладу, якщо раніше у місті працювало 80% офіційних перевізників, то зараз лише 20%",  зазначив мер на сторінці у соцмережі.

1

У коментарі КУРСу голова Івано-Франківської асоціації приватних таксистів Роман Жук розповів, що зараз таксисти, які мають ліцензії, часто їдуть на роботу за кордон, оскільки не можуть забезпечити таксуванням собі належний рівень життя. А знайти кваліфіковану заміну їм нині важко. На ринку таксі доступні послуги "нелегалів", які складають конкуренцію ліцензованим перевізникам.

"Проблема в тому, що людина, сідаючи в таке таксі, є незахищеною. Ми хочемо, щоб на державному рівні був якийсь порядок із цим,  каже Роман Жук. – Повинні бути правила роботи таксі в місті Івано-Франківську, яких на даний час немає. В нас не те що хаос, в нас конкуруючі фірми, які працюють нелегально, створили на ринку нам велику конкуренцію".

Чоловік стверджує, що здобути ліцензію на таксування не складає жодної проблеми.

"Є багато в місті служб, які працюють неофіційно і які приймають на роботу без документів. Навіщо йти в діючу організацію, де все легалізовано, є лікар, є механік, треба мати ліцензію та свідоцтво на підприємницьку діяльність, якщо можна піти в іншу фірму і без жодних документів просто зареєструватися на сайті і працювати? Вони платять Бог зна кому і куди, а ми сплачуємо в бюджет",  пояснює таксист.

Останнім часом мешканці міста часто обирають таксі через мобільні додатки, наприклад "Тачка".

Зазначимо, в Івано-Франківську асоціацію приватних таксистів входить чотири фірми, в яких працюють таксисти з ліцензіями: "Галичина", "Явір", "Фортуна", "Карпати".

"В нас ще є кільканадцять фірм, з якими ми не спілкуємося, вони не приносять ані копійки в бюджет міста",  додає Роман Жук.

Руслан Марцінків пообіцяв таксистам створити комісію щодо розробки алгоритму дій та проведення відповідних перевірок існуючих служб.

"Такі послуги перевезення повинні надаватися якісно та офіційно, тим самим наповнювати бюджет",  додав мер.

"Якщо влада буде зацікавлена, то ми зробимо порядок в місті. Все залежить від наших контролюючих органів", – каже Жук.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: