fbpx

У Франківську показали альтернативу дитсадку – Центр підтримки сім'ї. ФОТО

Суспільство 13:51, 26.12, 2017

Центр підтримки сім’ї у приміщенні готелю "Станіславів" відкрили ще у травні. Нині, 26 грудня, центр презентували пресі.

Загалом центр працює щодня – з понеділка по суботу, пише Репортер.

"Церква і Карітас бачать потреби, які виникають у ВПО, атовців та місцевих мешканців, – говорить отець Володимир Чорній. – Лише матеріальною допомогою обійтися не можна, і ми допомагаємо сім’ям внутрішньо переселених осіб, атовців та малозабезпечених. Нині у нас під супроводом 152 родини. Це 414 осіб. І намагаємося задіяти кожного".

Тут з ними працюють соцпрацівники і психологи, асистенти родини і отець-духівник допомагають вийти з кризового стану. Люди знайомляться між собою, вчаться спільно долати свої проблеми, вивчають історію і звичаї краю. Впродовж тижня в центрі працюють групи для матерів, татусів, дітей і для сімейних пар. Це і психологічні заняття, і майстер-класи та гуртки.

Виконавча директорка Наталя Козакевич розповідає, що у центрі намагаються концентрувати увагу на цілій родині. Крім того, щонеділі фахівці центру виїжджають у Долину для роботи з людьми там – організовують зустрічі. Перша така зустріч відбулася 22 жовтня. У Долині під супроводом Карітасу є 15 сімей.

За словами Наталі Козакевич у центр може прийти кожен, навіть якщо у сім’ї немає матеріальних проблем. Каже, що такі люди можуть стати чудовим прикладом для тих, хто нині долає певні труднощі. Участь у заходах – безкоштовна.

Ніколаєнко Світлана розповідає, що центр – чудова альтернатива садку, які нині у Франківську переповнені.

"Це реальна допомога батькам. Ми тут як справжня сім’я. І дитина щаслива, і ми тут підтримуємо одне одного і допомагаємо. Ми вже 3,5 роки стоїмо на черзі в садок, а тут я можу дитину на 4 години залишити і знаю, що вона тут розвивається".

Старченко Олена з Донецька каже, що для неї центр – велика допомога.

"Тут з дітьми займаються психологи, є фізичні заняття, англійська. Дітки бувають різні, і тут до кожного можуть знайти підхід, враховують, наприклад, те, що моя дитина – алергік. Діти відвідують центр із задоволенням, тьотя Міла – для них як ангелик".

Заходи центру анонсують на сторінці Центр підтримки сім‘ї у facebook. Аби долучитися до роботи центру, можна прийти з 9:00 до 19:00 у кабінет 313 в готелі Станіславів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: