fbpx

У Франківську показали шість короткометражних патріотичних фільмів. ВІДЕО

Культура 12:57, 09.11, 2017

Культурно-патріотичний національний кінопроект представив в Івано-Франківську Союз молодих кінематографістів. Шість короткометражних фільмів об'єднали під традиційною назвою “Слава Україні! Героям слава!”.

Головним акцентом кожної стрічки є доля людини зі своєю історією, неповторним життям та планами на майбутнє, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Першим продемонстрували фільм, знятий у Львові. Кожну короткометражку знімали в іншому місті. Зокрема, Вінниця представила героїзм волонтера та дитини. У стрічці із Рівного змальована Легенда про госпітальєрів. Єдине місто, зйомки в якому наразі в планах, – це Івано-Франківськ. Головним героєм тут продюсери бачать воїна УПА, який переживає вже котру на своєму життєвому шляху війну.

Івано-франківські атошники не проти подібних зйомок. Навіть готові стати кіногероями. Кажуть, люди вже дещо змирилися з війною. Тому про нинішніх героїв треба нагадувати. До речі, фільм планують презентувати і у військових частинах.

Кінострічку "Слава Україні! Героям слава!" знімають частково і за рахунок місцевих бюджетів. В івано-франківській мерії запевняють, готові фінансувати подібні патріотичні проекти.

Презентувати кінопроект "Слава Україні”! Героям слава!" повністю продюсери мають намір уже на початку зими. Після всеукраїнської прем'єри заплановано автопробіг десятьма військовими частинами України. Із благодійними показами уже повнометражного фільму.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: