fbpx

У Франківську покажуть місто, якого вже немає

Культура 18:48, 16.08, 2017

Виставка "Місто, якого немає" відкриється в Івано-Франківському обласному краєзнавчому музеї.

Виставка відкриється 18 серпня у Краєзнавчому музеї о 15.00. 

Основа виставки – це близько трьох десятків світлин відомих франківських фотохудожників Дениса Трофімова (фото) та Юрія Бакая (фото, інсталяції), на яких зображені старі будівлі Івано-Франківська.

Фото зроблені з часовим проміжком близько 10 років.

Вони ілюструють безповоротні нищівні зміни у архітектурній спадщині міста і є своєрідним закликом про необхідність її збереження. Друге життя може надати цим пам’яткам архітектури реставрація.

КУРС писав, що франківський фотограф Денис Трофімов продемонстрував на своїх світлинах, як за останні 10 років руйнувались старі будівлі у нашому місті, як "зникали" архітектурні деталі, а у "євроремонтах" спотворювались фасади старовинних споруд.

Читайте також: "Сюрреалістичні портали Франківська": фотограф показав, як безжально і безглуздо у місті ставляться до старої архітектури. ФОТО

В рамках відкриття виставки досвідом реставрації пам’яток архітектури поділиться куратор Львівської ремонтно-реставраційної асоціації "Оберіг Груп" та "Вікторія" Віктор Проданчук.

"Попри всю публіцистичність і позірну репортажність теми втрати минулого і недвозначного заклику громадянина до порятунку спадщини, виразно звучить натхненний погляд художника на особливу привабливість зникаючого шарму міста. 

Ця виставка є і закликом до сумління містян, і викликом всім попереднім і наступним очільникам і господарям міста. Це і показ різноманітних і різностильових архітектурних елементів, яким перенасичена Станіславська урбаністична фактура і емоційне співпережиття втрати", – пише про проект архітектор та художник Ігор Панчишин. 

Нагадаємо, проект Дениса Трофімова та Юрія Бакая вже двічі експонувався в Івано-Франківську: на огорожі Палацу Потоцьких (травень 2016) і в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Франка (березень-квітень 2017).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: