fbpx

У Франківську знову порахують безпритульних собак

Суспільство 10:16, 19.03, 2019

На оперативній нараді у мера Франківська відзвітували про роботу із безпритульними тваринами в місті.

Про це повідомив Юрій Мороз, директор КП "Полігон ТВП".

В 2017 році в Івано-Франківську за міжнародною системою обліку порахували безпритульних собак. Із 1120 псів 6,1 відсотків складали цуценята. Відтоді КП "Полігон ТВП" відловлює собак, щоби стерилізувати та вакцинувати їх. Частину псів повертають на вулиці міста, частину прилаштовують у родини та віддають у притулок, яким опікується "Дім Сірка". 

Цього року в липні, повідомив Юрій Мороз, знову проведуть облік безпритульних тварин для порівняння.

"За три роки можна сказати, що кількість безпритульних тварин зменшилася", – констатує він. 

Починаючи з 2016 року щороку стерилізували від 530 до 592 особин. 

КП має операційний центр, в якому собак оперують і вакцинують. Тих тварин, яких передають у притулок та людям, чіпують  чіп знаходиться на холці під шкірою. Їх вносять у міжнародну систему ідентифікаціі. Це дає змогу ідентифікувати тварин.

Решту стерилізованих собак, яких повертають на вулиці Франківська, маркують кліпсами. 

Також комунальники 640 разів за минулий рік виїздили на виклики франківців, щоби зловити і забрати собак з дитячих майданчиків та дворів, а також з-під освітніх закладів. 

"Проблема  це низький рівень культури франківців, бо є багато випадків, коли дітям купують собачку, а через місяць-другий вивозять і викидають її на узбіччя в передмісті",  каже Юрій Мороз.

Відтак комунальники планують інформаційну акцію, щоби посилити відповідальність за своїх підопічних у господарів тварин.

В найближчий час відловлять собак на міському цвинтарі, а потім в мікрорайоні "Кишлак"  є скарги на зграю безпритульних псів в районі тамтешнього дитячого садочка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: