fbpx

У Франківську попрощались із актором Сергієм Романюком. ФОТО

Суспільство 10:44, 05.03, 2019

Сьогодні в Будинку смутку попрощались із народним артистом Сергієм Романюком.

Як писав КУРС, Сергій Романюк помер 3 березня на 65-му році життя. 

Попрощатись із артистом прийшли друзі, родичі та колеги з Франківського драмтеатру та "Нового театру". Представники духовенства відправили панахиду за померлим.

"Сергій Романюк казав: "Я ніколи не казав, що я працюю в театрі. Я служу в театрі". Через кіно та театр він служив людям, громаді. Сьогодні це втрата для українського кіно, для українського театру, для української громади, для України", – сказав отець.

Довідково: 

Сергій Дмитрович Романюк народився 21 липня 1953 року в українському місті Кривому Розі Дніпропетровської області. Дитинство пройшло у Новограді-Волинському Житомирської області – сюди переселилися батьки у 1961 році. Закінчив Студію Національного українського драматичного театру ім. Ів. Франка (1973 р.).

З 1972 року – актор Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка. Багато знімався в кіно. Знявся в кліпі групи ВІА Гра "Биология" (2004).

Актор знявся у більш ніж 40 фільмах. Найбільш відомі фільми: "Роксолана", "Чорна Рада", "День народження буржуя 2", "Мамай", "Повернення Мухтара 2", "Іван Сила". Також він зіграв роль Митрополита Андрея Шептицького у фільмі "Владика Андрей".

З квітня 2018 року Сергій Романюк грав в експерементальній постановці Ростислава Держипільського "Модільяні" у Франківському драмтеатрі.

27 березня Сергій Романюк мав виконати одну з головних ролей у виставі "Пропозиція" івано-франківського "Нового театру". 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: