fbpx

У Франківську працівників прес-служб і громадських активістів вчили працювати з медіа

Суспільство 16:29, 11.02, 2019

У Франківську відомий журналіст Богдан Буткевич навчав, як правильно організовувати роботу прес-служб.

7 лютого до Івано-Франківська завідав відомий журналіст, ведучий телеканалу Еспресо ТБ Богдан Буткевич. Для журналістів, представників прес-служб та громадських активістів він провів семінар на тему "Арсенал засобів прес-служби". Тренер розповів про різні аспекти діяльності прес-служби – від написання якісного прес-релізу до організації та проведення заходів.

"Новинний привід – це дія, а не прості заяви. Написати прес-реліз про банальну зустріч – це не працює. Це нікому нецікаво і не потрібно. Важливим є шукати цікаві інформаційні приводи, спілкуватися з мешканцями, завжди перебувати в русі", – розповідає Богдан Буткевич.

Наголосив тренер і на важливості побудови тісних стосунків із журналістами та громадськими активістами: "Важливим аспектом для будь-якого "прес-службіста" є робота з витоком інформації, а це – на 50-60% співпраця із журналістами. Тому ні в якому разі не сваріться з ними, навіть якщо про вас пишуть негатив".

Окрему частину семінару було присвячено написанню якісного і правильного прес-релізу та ефективній комунікації із зовнішнім світом.

"Є два варіанти роботи з прес-релізами:

  • регулярні та досить часті розсилки прес-релізів;
  • розсилка прес-релізів проводиться нечасто, але коли є реальний і цікавий інформаційний привід.

Кожен із варіантів повинен застосовуватися залежно від ситуації та особливостей роботи прес-служби", – навчає Богдан Буткевич.

Наголосив тренер і на важливості відслідковування ефективності прес-релізів. В цьому випадку слід регулярно проводити моніторинг ЗМІ та соціальних мереж на наявність інформації та згадок про події та заходи, щодо яких проводилася розсилка інформації.


Захід проводився в рамках проекту "Школа реформ для регіональних прес-служб", що впроваджується Івано-Франківським прес-клубом реформ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Погляди виконавців, учасників проекту не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: