fbpx

У Франківську правоохоронці вшанували пам'ять загиблих на службі колег. ФОТО

Суспільство 15:19, 22.08, 2018

Сьогодні родини загиблих правоохоронців, товариші по службі, особовий склад та керівництво поліції Івано-Франківщини вшанували загиблих при виконанні службових обов’язків працівників.

22 серпня Україна відзначає День пам’яті загиблих працівників міліції та поліції, які віддали свої життя за захист прав і свобод громадян у боротьбі із злочинністю та захисті територіальної цілісності України. У Книгу Пам’яті записані імена 24 прикарпатських правоохоронців з часів Незалежності, передає Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Поминальні заходи розпочав т.в.о. начальника ГУНП в  Івано-Франківській області Василь Кіцелюк:

"У глибокій скорботі ми згадуємо кожного загиблого нашого працівника. На їхніх вчинках, які є прикладом мужності й відваги вірного служіння Українському народові, виховується молоде покоління правозахисників. Минуло 4 роки, але незагоєною раною залишається у серцях загибель на Донеччині 14 наших бійців. Це трагічні сторінки  найновітнішої історії України. Пам’ятаємо всіх. Щиро співчуваємо вам, матері, дружини і діти. Ви знаєте, що керівництво управління завжди вас  підтримує і допомагає".

Відтак пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника працівникам органів внутрішніх справ.

Матір загиблого працівника Марія Лисенчук згадує:

"Роки ідуть, а серце за сином не перестає боліти. Він залишився у пам’яті усміхненим, щирим, красивим. Дуже любив свою роботу і товаришів. Він казав: мамо, ми такі дружні, як родина. За тиждень до цієї трагедії я говорю з ним по телефону і питаю: як ти, хлопці? А він каже: "Ми святкуємо мій другий день народження". Я здивувалася, кажу: як? А він розказує: "Куля летіла прямо в мене, а попала в руку товаришеві. Мене вже мало не бути". Але, на жаль, на велике урочисте релігійне свято Вознесіння доля його не вберегла і він з хлопцями загинув у вертольоті біля Слов’янська". 

1

Поминальні заходи за загиблими завершилися  панахидою у каплиці Святого Великомученика Георгія Побідоносця.    

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: