fbpx

У Франківську представлять показ авторських вишиванок «Український колорит»

Культура 15:00, 28.06, 2014

На початку пішохідної частини вулиці Незалежності в Івано-Франківську біля стоматологічної поліклініки відбудеться показ авторських вишиванок «Український колорит» в рамках проекту «Українцем бути круто».

Показ авторських робіт майстрів-любителів, які особисто та зі своїми родинами демонструватимуть свої витвори, організовують КП «Івано-Франківський міський рекламно-інформаційний центр» та управління сім’ї, молоді та гендерної політики міськвиконкому.

Протягом двох годин близько сорока любителів вишивки, по-справжньому народних майстрів, пройдуться імпровізованим подіумом, прикрашеним стилізованим під рушник щастя банером. Професійних моделей на святі «Українського колориту» не буде.

Музичний супровід імпровізованого дефіле здійснюватиме гурт «Франко-бенд», який традиційно тішитиме присутніх українськими мелодіями.

Як зазначають організатори проекту «Український колорит» з КП «ІФМРІЦ», цей проект має ще раз показати, що традиції української вишивки не лише не загублені, але й активно продовжуються нашими сучасницями-майстринями. Український колорит пасує до усього – до дитячого і дорослого одягу, який традиційно оздоблювали за допомогою вишивки, до взуття, до модних нині аксесуарів. Адже вишити можна не лише сорочку чи сукню, оздобити вишивкою можна абсолютно усе – навіть футболку або чохол до мобільного телефону чи іншого модного гаджета.

Таке любительське дефіле в рамках започаткованого ще навесні цього року проекту «Українцем бути круто» покликане ще раз довести, що вишивка ніколи не втрачає актуальності, а український колорит завжди буде модним.

Показ відбудеться 29 червня о 13.00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: