fbpx

Гуцульський детектив "Тіні" презентували у Франківську. ВІДЕО

Культура 18:35, 20.04, 2019

У франківській книгарні "Є" влаштували вечір гуцульського детективу з Марічкою Крижанівською. Презентували перший в Україні гуцульський детективний роман "Тіні".

Любителі детективів, гуцульського колориту, містики Параджанова та несподіваних переплетінь сюжету були потішені. Презентація роману Марічки Крижанівської "Тіні" відбувалася в контексті хитросплетіння гуцульських вірувань, автентики та сучасності під відеоряд з "Тіней забутих предків" та документальних хронік. 

Цей роман – нове слово в сучасному бурхливому розвитку української жанрової літератури, вважають літературні критики. Фактично у Видавництві Старого Лева видали перший в історії гуцульський детективний роман. Гуцульський не за поверховим зовнішнім антуражем і не за випадковою пов’язаністю з цією відомою карпатською територією. Ідеться про детектив, занурений у прадавні вірування гуцулів, із документальною точністю перепущений через процес зйомок легендарного фільму Сергія Параджанова. 

Розв’язка роману, ясна річ, відбувається в наші часи.

"Спогади місцевих мешканців про зйомки стрічки "Тіні забутих предків" у Криворівні настільки надихнули, що я зрозуміла: сюжет вартує книги", – поділилася у Франківську авторка.

Більше – в сюжеті 402 Каналу.
Довідково: Марічка Крижанівська – львівська журналістка, авторка і ведуча програм «Мандрівки Україною», «Тільки у Львові», редакторка рубрики «Культура» (на «24 каналі»), а також кількох документальних фільмів-програм у сфері культурології. Окрім того дитяча письменниця, авторка казок «Різдвяна історія», «Чарівна скрипка», «Принц і Намистинка», «Пригодии піжамчиків», «Таємниця львівського годинникаря» (видано також шрифтом Брайля), «Дітям про футбол», «Веселі ангелята», «Маленька Зіронька» (перекладено французькою мовою). Казки друкували у періодиці Чикаго – газеті «Тиждень і люди». Дипломантка міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова" у 2018 році за роман «Тіні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: