fbpx

У Франківську презентували книжки, присвячені загиблим Героям

Культура 11:53, 09.11, 2015

В Івано-Франківську презентували книги "Герої Революції Гідності" та "Горять свічки на серці України".

Книги підготовлені та видані обласним відділом пошуково-видавничого агентства "Книга пам'яті України". Їх презентація відбулася у рамках заходу "Сторінками української книги", організованого облдержадміністрацією.
 

Ідея створення книг, як розповіла керівник обласного відділу пошуково-видавничого агентства Ганна Шекеряк, належала слухачам школи журналістики Івано-Франківської обласної організації Національної спілки журналістів України. Вони спілкувалися з родичами і друзями загиблих під час подій на Майдані та в зоні АТО, впорядковували спогади, опрацьовували різні інформаційні матеріали, повідомляє прес-служба ІФ ОДА.

Про те, як це відбувалося, розповіла на презентації одна з вихованок школи журналістики. Поспілкувалися з присутніми також мати загиблого в зоні АТО прикарпатця з позивним "Ангел" та директор Надвірнянського військово-спортивного ліцею. Всі вони переконували: сьогодні важливо зберегти пам'ять про тих, хто ціною власного життя прагнув змінити майбутнє України.

"Цінність цих книг особливо важлива в тому контексті, що збережено всі факти, моменти, які відображають сутність Героїв, особистість, характер кожної людини, – зауважив на презентації директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ігор Дебенко. – Сподіваюся, що книги, які презентуються, для майбутнього покоління будуть своєрідною даниною і нагадуватимуть про тих, хто збурював українське суспільство, створював можливості для побудови гідної країни". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: