fbpx

У Франківську презентували "мандрівний" календар відомого кардіолога Ігоря Вакалюка. ФОТО

Суспільство 12:03, 18.01, 2018

Сьогодні в Івано-Франківському національному медичному університеті відомий лікар-кардіолог, проректор з наукової роботи Ігор Вакалюк презентував перекидний календар на 2018 рік.

Ігор Вакалюк має два хобі, одне з яких фотографія, інше – колекціонування корів. Фотографією він займається близько 40 років. Поштовхом стала участь у фотоклубі "Ватра". Йому потрібно було фотографувати у наукових цілях, також не байдужим був і до художньої фотографії.

1

Медик власноруч зробив усі фотографії, які увійшли до календаря. Автор каже, що календар є своєрідною мандрівкою навколо світу.

Тут зображений січневий Львів з ратуші, Олеський замок у травні, груднева Барселона та серпнева Італія. Колекцію збирав протягом 15 років. Є світлини і у Старуні біля вулканів. Увійшли світлини з країн, де у туристичних чи професійних цілях довелося побувати Ігорю Вакалюку.

Окрім цього, у прес-конференції взяли участь студенти ІФНМУ, які мають найбільші досягнення.

Так, про свої досягнення розповів третьокурсник Олександр Шваб, який є майстром міжнародного класу з гирьового спорту. У своїй скарбничці він має звання чемпіона України, Європи та навіть світу.

Шестикурсник Андрій Піжук займається наукою з другого курсу. Останні два роки вивчає властивості речовини фуларен С60. Його цікавить тема токсикації, і він зазначає, що саме ця речовина може вирішити деякі проблеми зі здоров'ям, спричинені інтоксикацією. Він зайняв перше місце у 25-й Міжнародній студентській конференції в Ягеллонському університеті в Польщі, де презентував свої дослідження. Є стипендіатом програми "Завтра.UA". На сьогодні йому не вистачає партнерів для міжнародної співпраці, щоб вийти на вищий рівень і мати можливість отримувати гранти на дослідження.

Другокурсник Джуда Окейчук, який приїхав зі США,  каже, що пристосуватися до української освіти, порівняно з американською, йому було складно, однак вважає, що тут отримує більше знань. Хоче вивчати педіатрію. А в Івано-Франківську його можна впізнати одразу – він частенько буває у середмісті з гітарою. Обожнює творчість "Океану Ельзи" і вміло співає пісні гурту. Володіє кількома мовами. Українську вчив шість місяців, однак йому було надзвичайно складно.

2

Третьокурсниця Христина Лікар є переможницею Всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв студентів-медиків та працівників лікарських установ України "Ліра Гіппократа – 2017". Грає на трьох інструментах – фортепіано, гітарі та ударних, а також займається вокалом. Наступною планує опанувати віолончель. Попри це головним вважає здобуття освіти і отримання знань у сфері медицини.

Другокурсниця медколеджу ІФНМУ Тетяна Лукаш перемогла у конкурсі української мови ім. Петра Яцика. Готується до участі у Всеукраїнському етапі конкурсу, що відбудеться вже у лютому.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: