fbpx

У Франківську презентували містичний детектив. ФОТО

Культура 18:39, 07.02, 2019

У франківській книгарні "Є" презентували книгу Анни Хоми "Терези". Її особливість – кілька закінчених детективних сюжетних ліній.

"Назва роману відсилає до богині, що визначає міру правосуддя. Три герої роману мають стосунок до однієї таємниці, яка не дає ім жити, – каже авторка. – В когось вона виявляє себе у снах, інших наздоганяє подіями, які несуть у собі ту міру правосуддя, що її відмірює кожному з нас ця богиня".

Львів'янка Анна Хома має медичну освіту і є психологом, тож використовує та навіть демонструє це в своїх текстах. Невипадково її новий роман психологічний детектив з елементками містики, а дія відбувається у медичному середовищі. 

Хапає читачів авторка на перших сторінках і тримає до останніх. Зокрема, переплетінням кількох детективних сюжетних ліній. Її героїня Олеся прокидається зранку у ванній кімнаті на підлозі в калюжі води. Дівчина не пам’ятає, що сталося. Її мучать нічні кошмари, в яких вона тікає від страхітливих монстрів у лісі.

Одночасно студент п’ятого курсу медуніверситету Максим приходить працевлаштовуватися на фармацевтичну фірму "Конвалія" і дізнається, що вранці на складі знайшли повішеним керівника зміни Олексія, його колишнього найкращого друга. Максим не вірить у самогубство Олексія й починає розслідування, не підозрюючи, до яких моторошних відкриттів воно приведе.

Зворушлива життєва історія, з одного боку, і містичний детектив – з другого, – книга тримає в напрузі до останніх сторінок, пишуть критики.

Перші україномовні твори з-під пера авторки з’явились завдяки "Коронації слова". Наразі три романи Анни Хоми є "короновані": "Репетитор", "Провина" і "Заметіль". 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: