fbpx

У Франківську презентували підручник, за яким школярі вивчатимуть робототехніку

Суспільство 16:55, 03.11, 2018

1 листопада в "Urban Space 100" керівник гуртка Івано-Франківського МЦНТТУМ, викладач КЕП Олександр Аронець презентував навчальний підручник з робототехніки "Arduino для початківців".

Під час презентації підручника Олександр Аронець зазначив, що книга покликана навчити дітей робототехніці в школах Івано-Франківська.

Ідея написання книги виникла три роки тому. Книгу тиражем 1000 примірників надруковано у рамках проекту "Навчимо 1000 дітей Arduino робототехніки в школах Івано-Франківська", інформує прес-служба департаменту освіти і науки.

Проект реалізовує авторська група Громадський центр "Еталон". Значну фінансову підтримку надає підприємець Олексій Трелевський.           

Олександр Аронець разом зі своїми колегами безкоштовно навчав учителів ЗЗСО, які виявили бажання створити в школах безоплатні гуртки робототехніки, методиці навчання дітей "Arduino".

За сприяння Департаменту освіти та науки такі гуртки уже створені в 10 школах. До підручника кожна школа також отримала основний набір з робототехніки.

"Arduino для початківців" – це книжка для гурткової роботи у позашкільних і шкільних навчальних закладах.

Видання реалізовано завдяки фінансовій підтримці в рамках ґрантових програм від (ґрант у розмірі 15 556 грн) та "Міські Ґранти" від  платформи "Тепле Місто" (20 000 грн), а також завдяки долученню небайдужих підприємців та мешканців Івано-Франківська. Підручник буде безкоштовно переданий в школи міста для забезпечення викладання робототехніки для дітей.

На презентації були присутні заступники директора Департаменту освіти та науки Маріанна Продан та Ольга Шендрик, директор МЦНТТУМ Іван Мних, рідні, друзі та вихованці Олександра Аронця.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: