fbpx

У Франківську презентували збірку графічних новел про життя на фронті. ВІДЕО

Суспільство 22:06, 27.10, 2017

9 історій про війну і насильство. В Івано-Франківську презентували збірку графічних новел про життя на фронті “Перехрестя”.

Ця книга об’єднала Україну, кажуть її автори. Адже кожну із 9 новел готували представники іншого регіону. Прикарпатським авторам випала нагода написати про будні фронтових медиків, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Про хірургічні операції під обстрілами, нестачу медикаментів та першу медичну допомогу писали з перших вуст. Прототипом головного героя став івано-франківський паталогоанатом Віктор Костюк. На передовій був ординатором медроти.

Цивільним медикам спочатку важко було адаптуватися в зоні АТО, розповідають інші медики. А далі вже все пішло як по маслу. На початку головним, мовою медиків, була організація "сортування" поранених. Доценту кафедри дитячої анестезіології Михайлові Глаговичу на передовій довелося згадати все про військову медицину, що вивчав ще в інституті. Адже з такою практикою зіткнувся вперше. На передовій став військовим хірургом у складі 66-го військового госпіталю, що в Покровську. Загалом поранених на фронті рятував 15 місяців. Рік з яких – безпосередньо у зоні ведення бойових дій.

Графічний роман у новелах "Перехрестя" підготували громадські активісти із восьми організацій. Крім історії про фронтові будні медиків, читач знайде тут оповіді про полонених, життя переселенців, існування в "сірій" зоні та боротьбу родичів за права загиблих добровольців.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: