fbpx

У Франківську пробне ЗНО з української мови пройшло вдвічі більше учнів, ніж торік

Суспільство 21:05, 26.03, 2018

24 березня відбулося пробне тестування з української мови та літератури на базі 14 закладів загальної середньої та професійної освіти міста Івано-Франківська.

Цього року вперше, відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України, результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури (українська мова) зараховуються як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти для учнів загальноосвітніх навчальних закладів, учнів професійно-технічних та студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту.

Тому для участі у першому пробному тестуванні зареєструвалась рекордна кількість учасників – 2073, що у 2 рази перевищує минулорічну кількість. 

Явка учасників була високою та становила 95%.

Для організації пробного ЗНО було залучено 346 педагогічних працівників, які працювали у 139 аудиторіях. Пробне тестування пройшло організовано, в спокійній доброзичливій атмосфері, інформує Департамент освіти міста.

А головне – дало можливість учасникам ознайомитися з процедурою проведення незалежного оцінювання, адаптуватися до тесту з української мови та літератури, побачити завдання, аналоги до яких становитимуть державну підсумкову атестацію  з української мови для всіх випускників 2018 року, адже кількість, форми, структура та рівень складності завдань пробного тестування з кожного предмета відповідають основному ЗНО.

Після завершення роботи над тестом учні могли забрати тестовий зошит, бланки відповідей із власними записами, отримати від інструктора інформаційний бюлетень.

Як і минулого року, цьогоріч для учасників пробного зовнішнього незалежного оцінювання діятиме спеціальний онлайновий сервіс "Визначити результат". Сервіс доступний на сайті Українського центру оцінювання якості освіти та в особистих кабінетах учасників пробного ЗНО, створених на сайті Івано-Франківського регіонального центру. Учасники пробного ЗНО зможуть вносити відповіді до сервісу до 26 березня включно.

Ознайомитися з результатами пробного ЗНО та завантажити картку учасника з української мови і літератури можна буде з 30 березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: