fbpx

У Франківську професор зі США розповів, як навчитись відрізняти справжні новини від фейку. ВІДЕО

Суспільство 20:42, 25.06, 2018

Девід Грейкон, професор Університету Східного Іллінойсу, що в США, майже рік вчив студентів ПНУ відрізняти правду від брехні у новинах.

В атмосфері неформальної зустрічі Девід Грейкон розповів усім охочим франківцям про медіаграмотність, оскільки зараз це дуже важлива тема. Однак в Україні бракує факультетів та курсів, які би навчали цього, йдеться в сюжеті "Каналу 402". 

Він дав кілька порад, як можна в інформаційному просторі відрізняти фейки від справжніх новин.

"Перш за все люди повинні ставити питання, бути критичними до інформації, яка подається у медіа, знати, хто є власником того чи іншого новинного ресурсу та його роботу на бізнес. Не менш важливим є черпати інформацію з різних джерел. Крім того, люди самі можуть створювати новини, адже зараз це доволі просто, і таким чином дізнаватися про медіа самостійно, готуючи різноманітні повідомлення", – каже Девід.

За його словами, українські студенти вже мають базове поняття медіаграмотності, тому під час навчання йому не довелося пояснювати певні моменти, що є позитивом. Водночас наша держава стала полігоном для випробування різних технологій фейкових новин.

"STOP FAKE", на думку професора, – це поки єдина міжнародна організація, яка активно бореться з ними. Вони знаходять оригінали фото, які підставили у зовсім інший інформаційний контекст.

На його переконання, проблема фейкових новин актуальна не лише для України, але й для цілого світу, адже з кожним роком з'являються все нові способи маніпуляції інформацією.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: