fbpx

У Франківську проходить другий міжнародний форум неформальної освіти. ВІДЕО

Суспільство 17:08, 15.11, 2018

У міжнародному форумі "НеФорма: Неформальна освіта як креативна індустрія" беруть участь близько 50 учасників з України, Молдови, Білорусі та Росії.

Такий захід проводять вже вдруге, йдеться в сюжеті ТРК "Карпати".

Учасник форуму, засновник "Робоклубу ІФ" Сергій Никоноров каже, що минулорічний такий форум дав учасникам багато досвіду, яким вони діляться цього року.

За словами організаторів, лінійна система освіти "школа – університет – диплом – професія" є зараз неефективною. На їхню думку, потрібно шукати інші підходи до навчання. 

На думку співзасновниці проекту "Освітній експеримент" Анастасії Леухіної, зараз потрібно реформувати інституційну освіту в Україні.

"Досі вся формальна освіта забезпечує нас певною кількістю дипломів, але не якістю. Мені здається, що пройде ще достатньо багато років, поки вона почне продукувати саме якість. Власне сектор неформальної освіти, який є в Україні, дуже стрімко розвивається. І саме він дозволяє привносити якість в освіту", – зазначає Анастасія Леухіна.

Кожен з учасників форуму може презентувати свій освітній проект. Зокрема, будуть представлені неформальна ІТ-освіта, робоклуб, освіта для інженерів, зелена школа, екоініціативи, у тому числі з інших країн.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: