fbpx

У Франківську провели громадське обговорення обласного бюджету без громадськості

Економіка 20:48, 19.12, 2017

Сьогодні в Івано-Франківську облдержадміністрацію громадськість запросили на обговорення основних показників проекту обласного бюджету на 2018. рік.

Проект бюджету представила директор департаменту фінансів Івано-Франківської ОДА Ірина Мацькевич.

На громадські обговорення не прийшли ні депутати обласної ради, ні сама громадськість. У залі були лише деякі керівники структурних підрозділів ОДА, які розпоряджаються бюджетними коштами, та журналісти.

Ірина Мацькевич зачитала з проекту рішення основні показники. Цього року обласний бюджет становитиме  9.5 млрд гривень. З них лише 9.5% кошти обласного бюджету. Найбільшим бюджетом у розмірі 1 млрд гривень розпоряджатиметься департамент охорони здоров’я. Департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації отримає 717 млн грн, департамент соціальної політики – 104 млн гривень.

Озвучуючи сухі цифри, Мацькевич пожартувала: добре, що прикарпатці курять, бо надходять кошти до бюджету.

Після доповіді запропонувала ставити запитання. Втім, з'ясувалося, що у залі засідань кудись зникли мікрофони, або ж організатори слухань до запитань із залу не готувалися.

1

Представник громадської організації "Антикорупційна платформа" Тарас Случик запропонував у проекті рішення бюджету забов'язати основних розпорядників коштів проводити закупівлі від 50 000 через систему ProZorro, як це зробила Івано-Франківська міська рада.

Завтра проект бюджету розглянуть депутати облради на засіданні бюджетної комісії, а в п’ятницю – має затвердити сесія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: