fbpx

У Франківську пройшла Всеукраїнська студентська олімпіада з акушерства та гінекології. ФОТО

Здоров'я 08:53, 29.04, 2017

До Франківська з’їхалися кращі майбутні акушер-гінекологи з усієї України. Івано-Франківський національний медичний університет приймає II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з акушерства та гінекології.

Участь в олімпіаді беруть 28 студентів з різних вищих медичних навчальних закладів України. До журі олімпіади входять професори і науковці з Івано-Франківська, Полтави, Чернівців, Одеси та Вінниці, інформує прес-служба ІФНМУ.

"Для нас приймати другий етап Всеукраїнської олімпіади дуже почесно, – каже проректор ІФНМУ з наукової роботи Ігор Вакалюк. – Змагання поєднуються з відпочинком, позитивними емоціями. Ми доклали багатьох зусиль, щоб студентам було комфортно. Вони зможуть поспілкуватися один з одним, відчути себе однією родиною майбутніх фахівців своєї справи. Це надзвичайно важлива подія".

"Це зібралася справді наша "золота молодь" – найкращі студенти, які захищають честь своїх університетів на наукових конференціях та всеукраїнських олімпіадах, – говорить науковий керівник Ради Студентського наукового товариства ІФНМУ (СНТ), завідувач кафедри фізіології, професор Наталія Воронич-Семченко. – Незважаючи на те, якими будуть результати олімпіади, вони всі є переможцями, тому що вони найкраще знають акушерство та гінекологію у своїх навчальних закладах. Це кращі з кращих".

Олімпіада відбувається у три тури. У першому турі студенти складають тестовий контроль знань з акушерства та гінекології. На другому турі відбувається робота в умовах, наближених до професійної діяльності – в симуляційному центрі Обласного перинатального центру. До третього туру виходять студенти, які показали кращий результат у перших двох турах, і змагаються в оцінці клінічного мислення за моделлю вирішення ситуаційних задач з діагностики, тактики ведення та надання невідкладної допомоги. Цікаво, що третій тур відбувається в Яремчому на університетській базі "Арніка", тож студенти зможуть побачити Карпати, подихати гірським повітрям, відпочити.

"Вперше в історії університету ми приймаємо Всеукраїнську олімпіаду з акушерства та гінекології, – каже голова журі олімпіади, завідувач кафедри акушерства та гінекології ім. І. Д. Ланового, професор Наталія Геник. – Ми старалися продумати все до найменших деталей, підготували багатогранну програму олімпіади, теоретичний і практичний етапи, студенти зможуть проявити себе з різних сторін. Продумали так само і відпочинок для студентів. Дехто з них ніколи в горах не був, а цього разу побачить Карпати. Це буде активна і захоплююча робота".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: