fbpx

У Франківську пройшов другий "Міський велофорум"

Стиль життя 18:18, 08.08, 2015

В Івано-Франківську платформа "Тепле Місто" провела другий "Міський велофорум".

Його мета – показати і обговорити різноманітні проекти та ініціативи, які популяризують велосипедний рух у місті Івано-Франківську, та зібрати активних та небайдужих містян, які ці проекти втілюють в життя, повідомляє Галицький кореспондент.

"Міський велофорум" – абсолютно відкритий громадський захід, тому право виступу буде надано усім охочим: представникам громадського сектору, місцевої влади, бізнесу та індивідуальним учасникам", – розповів координатор програми "Тепле веломісто", активіст Віктор Загреба.

На нинішньому "Велофорумі", який відбувся в Urban Space 100, обговорили одразу шість напрямків та проектів, так чи інакше пов’язаних із велосипедним рухом у столиці Прикарпаття.

Зокрема, мова йшла про програму "Університет, дружній до велосипедистів": облаштування велостоянок біля усіх корпусів Медуніверситету завдяки перемозі у всеукраїнському конкурсі проектів "Еко-Україна".

Не оминули організатори форму й актуальну на сьогодні тему облаштування велодоріжки на Набережній ім. Стефаника та переосмислення організації руху на цій вулиці. Про це розповів один з ідейних натхненників проекту, архітектор Андрій Коман.

Разом із тим була озвучена цікава ініціатива встановлення 100 велостоянок в центрі Івано-Франківська завдяки об’єднаним зусиллям "Теплого Міста", Федерації велоспорту та компанії "UTeam".

Насамкінець йшла мова про долучення Івано-Франківська до "Європейського тижня мобільності", який відбудеться 16-22 вересня 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: