fbpx

У Франківську прийняли програму пільгового кредитування індивідуальних забудовників у приміських селах

Суспільство 15:28, 20.01, 2017

Програма забезпечує підтримку сільських мешканців шляхом надання їм пільгових довгострокових кредитів на будівництво або придбання власного житла, поліпшення житлових умов в цілому та індивідуальних житлових будинків зокрема.

Івано-Франківсьа міська рада затвердила Програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення "Власний дім" на 2017 – 2020 роки на території Івано-Франківської міської ради. 

Програма предбачає збільшення обсягів індивідуального житлового будівництва в сільській місцевості та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення. Фінансується частково з державного, обласного та міського бюджетів. 

Першочергове інвестування, за документом, поширюватиметься на незавершені будівництвом житлових будинків з високим ступенем будівельної готовності. Враховуватимуть соціальну орієнтованість будівництва – у першу чергу надаватимуть кредити багатодітним та молодим сім’ям, працівникам соціальної сфери села. 

Йдеться про завершення недобудов та спорудження індивідуальних житлових будинків за рахунок власних коштів забудовників, а також отримання забудовниками пільгових кредитів, згідно з регіональною програмою "Власний дім". 

Отримувачами пільгових кредитів, згідно з програмою підтримки індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім", за рахунок коштів державного, обласного та міського бюджетів можуть бути громадяни України, які постійно проживають, будують індивідуальне житло в сільській місцевості і працюють в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях сільського господарства, інших господарських формуваннях, що функціонують у сільській місцевості, соціальній сфері села, а також на підприємствах, в установах та організаціях переробних і обслуговуючих галузей агропромислового комплексу, навчальних закладах, закладах культури та охорони здоров’я, розташованих у межах міста Івано-Франківська.  

Концентрація коштів та надання пільгового довгострокового кредиту сільським забудовникам здійснюється Обласним фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

За три роки функціонування програми планують видати 1 млн 200 тис. грн пільгових кредитів для індивідуальних забудовників у межах приміських сіл Івано-Франківської міськради. Щороку кредитуватимуть мешканців підміських сіл на 300 тис. грн. З них із міського бюджету виділятимуть 53-60 тис. грн. Це дозволить, відповідно до прогнозних показників програми, щороку вводити в експлуатацію 130 кв. м житла, а всього за час дії програми мають здати не менше 520 кв. м.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: