fbpx

У Франківську не змогли призначити директора Центру сучасного мистецтва – буде новий конкурс

Культура 10:25, 17.06, 2016

Конкурсна комісія заслухала програми обох претендентів на посаду – Анатолія Звіжинського і Сергія Сивачука.

Конкурс на заміщення посади директора Центру сучасного мистецтва оголосили у зв'язку із закінченням терміну контракту з Анатолієм Звіжинським. Заявки на конкурс подали два кандидати – попередній директор, відомий мистецтвознавець і галерист Анатолій Звіжинський і волонтер, керівник цивільного корпусу полку "АЗОВ" у Івано-Франківську Сергій Сивачук

Конкрус викликав неабиякий резонанс в Івано-Франківську. Напередодні засідання конкурсної комісії небайдужа громадськість звернулася до членів конкрусної комісії з петицією на підтримку кандидатури Анатолія Звіжинського, яку підписали близько трьохсот діячів культури і мистецтва та небайдужих франківців. Серед підписантів відомі інтелектуали: письменник Тарас Прохасько, письменниця і перекладач Галина Петросаняк, художник Євген Самборський, режисер Сергій Проскурня, художник Мирослав Яремак та інші.

"Подаватися могли усі. До конкурсу допущено двоє осіб. Не знаю, чому такий великий шум. Не знаю, чому люди наперед ставлять якісь негативні прогнози. Є кандидатури, і всі мають право подаватися. У нас є комісія, яка все вирішуватиме", – зазначила начальник департаменту культури Надія Загурська. 

Рішення комісії має рекомендаційний характер: призначатиме директора ЦСМ міський голова.

Кандидати коротко представили свої програми і почалося досить нервове обговорення. Членів конкурсної комісії цікавило, чому ЦСМ не проводить виставок у "Просвіті", не співпрацює з музичними колективами міста тощо. Рівень запитань викликав глумливі репліки з залу, куди прийшли місцеві художники, аби підтримати кандидатуру Анатолія Звіжинського.  

Після короткої суперечки комісія проголосувала: кандидатура Звіжинського не отримала жодного голосу підтримки – усі 5 членів утрималися. Також 4 члени комісії утрималися відносно кандидатури Сивачука, один проголосував проти. Тож визначитися з кандидатурою для подання міському голові на затвердження не змогли.

Комісія вирішила оголосити новий конкурс. Склад комісії буде змінено. З датою нового засідання визначаться у наступний понеділок.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: