fbpx

У Франківську реконструюють вулицю Івасюка. ПРОЕКТ

Суспільство 18:58, 30.01, 2018

У мережі опублікували проект з візуалізацією потенційних змін на перехресті вулиць Івасюка-Івана Павла ІІ.

Проектно-кошторисну документацію на об’єкт “Реконструкція вул. Івасюка з влаштуванням велодоріжки в м. Івано-Франківську” розробили фахівці Urban Consulting Group (ТОВ “УРБАН ПРОГРЕС”). Ця компанія стала переможцем тендеру на ProZorro. Замовником робіт стало Управління капітального будівництва міськвиконкому. При очікуваній вартості 250 тисяч гривень переможець торгів ТОВ “УРБАН ПРОГРЕС” запропонувало ціну 247 353,97 грн.

“Наша команда працювала над великим проектом реконструкції вулиці Івасюка в м. Івано-Франківську. Майже 3 км переосмислення простору, 4 місяці роботи та 1000 витрачених нервових клітин”, – зазначають розробники.

Вулиця Івасюка – міська магістральна вулиця, що проходить через густонаселений мікрорайон з багатоповерховою житловою забудовою і численними громадськими закладами, кількість яких постійно зростає. Разом з тим, вулиця виконує функцію об’їзної для зовнішнього транспорту, в т. ч. вантажівок, що проїздять місто транзитом. Це створює певні незручності мешканцям вулиці, оскільки транзитний транспорт, через наявну ширину проїзної частини і відсутність розділювача, рухається зі швидкостями до 80-100 км/год., що значно перевищує допустимі обмеження для міста.

В рамках проекту передбачено наступне:

✔ створення фізичного розділення зустрічних потоків розділовою смугою, влаштованою в бордюрі, завширшки 2 м;
✔ створення турбо-кілець з каналізуванням потоків на перехрестях з вул. Вовчинецькою та вул. Стуса;
✔ влаштування додаткових смуг і каналізування поворотних потоків;
✔ облаштування додаткових переходів;
✔ облаштування кишень зупинки з мінімально допустимою глибиною і пологими відгонами;
✔ переоблаштування контактної мережі тролейбуса;
✔ кардинальне поліпшення пішохідної та поява велосипедної інфраструктури;
✔ поділ пішохідного простору на різні функціональні зони різними типами покриття: транзитні, сервісні зони;
✔ сучасне озеленення.

В Urban Consulting Group зазначають, що наразі проект на стадії погодження у виконкомі та поліції, а також очікує на експертизу в Києві.

Довідково:

Urban Consulting Group – це молода група компаній, що надає послуги з планування інфраструктури, безпеки на дорогах, транспортних досліджень, моделювання трафіку та розробки транспортних стратегій. Компанія була заснована 2016 року і зараз працює у більше ніж 10 містах України. Працює два офіси: в Івано-Франківську та Києві. Соціальна місія – зменшити кількість летальних випадків на дорогах України до нуля завдяки створенню мультимодальних та безпечних вулиць.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: