fbpx
  • Головна
  • Новини
  • У Франківську розпочався фінальний етап чемпіонату України з пляжного волейболу

У Франківську розпочався фінальний етап чемпіонату України з пляжного волейболу

10:22, 19.08, 2016

Сьогодні в Івано-Франківську розпочався фінальний етап чемпіонату України з пляжного волейболу серед жіночих і чоловічих команд.

У місті престижний турнір з цього виду спорту проведуть вперше. А взагалі, найкращі "пляжники" приїжджали на Західну Україну ще в далекому 2008 році – до Ужгорода. Протягом трьох днів 20 чоловічих і 20 жіночих пар зі всієї країни змагатимуться на піщаному майданчику Академії НФК "Ураган", пише Репортер.

Голова комісії пляжного волейболу Федерації волейболу України (ФВУ) Валерій Самодай зазначив, що цей вид спорту дуже стрімко розвивається.

"Якщо раніше це було чимось новим – то зараз ми бачимо велику кількість як дорослих, так і дітей, що хочуть займатися пляжним волейболом, – говорить він. – До прикладу, нещодавно в Запоріжжі відбулися всеукраїнські змагання серед "пляжників" віком до 14 років – там було 98 команд".

Щодо регламенту фінального етапу чемпіонату України – команда покине турнір лише тоді, коли програє двічі.

"Пара, яка програє раз, переміщується в праву сітку – "частину для лузерів". Проте вона (команда – авт.) все ще зберігає шанси на чемпіонство", – каже голова комісії пляжного волейболу ФВУ.

Тим волейболістам, які займуть призові місця, присвоять звання "Майстер спорту України". Крім того, вони зможуть брати участь у міжнародних змаганнях, а також отримають право фінансування від Міністерства молоді та спорту.

Матчі розпочинатимуться щодня о 9:00. Фінальні поєдинки відбудуться у неділю, 21 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: