fbpx

У франківській мерії зміну директора локомотиворемонтного заводу вважають рейдерством

Економіка 11:52, 13.05, 2016

Вчора працівники міліції, два автобуси спецпризначенців та заступник голови Івано-Франківської ОДА приїхали на ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод", щоб зачитати наказ про призначення нового в. о. керівника заводу, яким став Олександр Ющішин.

Про це під час засідання дородчої ради заводу за участю міського голови повідомив голова правління ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” Ярослав Ленів.

Ленів зазначив, що Локомотиворемонтний завод – найстаріший діючий завод та має стратегічне значення для міста. На ньому працює близько 400 осіб.

За словами Ярослава Леніва, у квітні ФДМУ без жодних претензій до його роботи розірвав з ним контракт, при цьому наказ про розірвання до нього доведений не був.

“На завод наказ прийшов через кілька тижнів після прийняття. Через два тижні приходить новий наказ про призначення нової людини, але цей наказ до мене, як і попередній, не був доведений. Вважаю, що у діях фонду держмайна є кілька порушень. У наказі навіть немає числа, коли мене звільнили”, – говорить Ленів.

Ленів звинувачує Івано-Франківську ОДА та народних депутатів у нібито рейдерському захопленні локомотиворемонтного заводу.

“Є ОДА, яка, з одного боку, стоїть на захисті заводу, а з іншого, за допомогою міліції та двох автобусів спецпризначенців силовим методом вирішили захопити завод, аби заступник голови ОДА у супроводі прийшов на підприємство та зачитав цей наказ,  говорить Ярослав Ленів. – Найгірше, що в цьому задіяна ОДА, а за ниточки тягають депутати з Верховної Ради. Тут уже не економіка, а політика, і це прикро”.

Причиною таких дій та призначення нового керівника Ленів вважає бажання певних осіб довести завод до банкрутства та викупити його за копійки, оскільки той стоїть у черзі на приватизацію.

Заступник міського голови з економічних питань Богдан Білик у момент, коли заступник голови ОДА з міліцією та спецпризначенцями приїхали на завод, теж там був.

Він стверджує, що, незважаючи на те, що завод не перебуває у комунальній власності, Фонд держмайна має прислухатися до думки міста у вирішенні таких питань.

“Коли я запитав, чому вони без погодження міста влаштовують такі дії, то заступник голови ОДА відповів: “То вам що, комунальне підприємство, що ми маємо з вами погоджувати?””  заявив Білик.

Такі дії керівництва області та правоохоронців можуть відлякати потенційних інвесторів від Івано-Франківська.

“Минулого року місто Івано-Франківськ назване лідером щодо інвестиційного клімату, зараз ми отримало гарну інвестицію на хлібокомбінат, чекаємо інвестиції і на інші підприємства. Але коли озброєні люди захоплюють держпідприємство, то який інвестор сюди піде?”

Міський голова Руслан Марцінків зайняв категоричну позицію у цій справі. У час війни не можна дозволяти приватизовувати такі стратегічні підприємства, тому що їх куплятимуть за безцінь.

 “Міська влада має зробити все, щоб захистити завод та працівників”, – запевнив Марцінків.

Мер розповів, що це не перша спроба рейдерськи захопити завод. Були такі намагання ще тоді, коли він був нардепом, але тоді завод вдалося захистити.

“Атака йде з боку перших осіб держави, залучені нардепи і представники з уряду. Ті провокації, які пробують робити, – вони не вдадуться. Міська влада стоятиме на стороні підприємства”, – заявив Марцінків.

Особам, які стоять за рейдерським захопленням заводу, міський голова порекомендував краще будувати дороги та залучати в державу інвестиції.

Марцінків закликав франківців разом з міською владою захистити завод, а правоохоронців не допустити силового захоплення.

“Лише громада міста може захистити завод. Тут важливо бути разом. Звертаюся до мешканців Франківська з проханням підтримати локомотиворемонтний завод. Звертаюся до правоохоронців, щоби не було подальших спроб людей у камуфляжах захопити завод”.

Підсумком засідння стало рішення про направлення спільного звернення до фонду держмайна від міського голови, голови правління ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” та голови міської організації роботодавців.

Як повідомляв КУРС вчора, заступник голови ОДА Валерій Крецул спростував інформацію щодо нібито рейдерського захоплення Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: