fbpx

У Франківську Самооборона та правоохоронці вночі затримали інспектора ДАІ

Суспільство 15:02, 16.11, 2014

На вулиці Грюнвальдській в Івано-Франківську вчора близько 23 години мешканці міста та міліція зупинили працівника ДАІ.

Як стверджували очевидці події, чоловік випивав у кафе "Гефест" на вулиці Гната Хоткевича. Згодом почав чіплятися до відвідувачів. Один з відвідувачів зробив зауваження. На що нетверезий відпочиваючий витягнув "корочку", далі – обойму до зброї і навіть предмет, схожий на пістолет, розповів "Галці" свідок події Олександр Вовк. 

Мешканці викликали міліцію, а чоловік сів у машину і поїхав геть. Їдучи, кілька разів зупинявся, остаточно зупинившись під судом на Грюнвальдській – його наздогнали міліціонери. 

За кермом автомобіля виявився інспектор ДАІ Степан Юхман, капітан міліції, інспектор відділу ДАІ Івано-Франківського МВ УМВС. До 2013 року працював інспектором ДПС Долинського ВДАІ.

Представники постової служби міліції просили водія вийти з автівки. Але Степан Юхман не реагував на слова правоохоронців, намагався зачинитися в автомобілі. Пізніше інспектор ДАІ таки зачинився в машині і просидів там понад годину. Змусити його вийти вдалося лише т.в.о. заступника начальника УДАІ в області Костянтину Собківу.

Вже у наркодиспансері правоохоронець замість сечі здав холодну рідину. Медики відправили його на повторну здачу цього аналізу, яка відбулася вже під наглядом громадськості. З другого разу чоловік зміг здати справжній матеріал, пройшов кілька тестів на координацію рухів, йому поміряли тиск та пульс.

Також він розповів лікарям, що вживав алкоголь два дні тому, це була банка безалкогольного пива "Оболонь".

Однак від проходження алкотесту (вдихання у спеціальний прилад) Юхман відмовився. Сказав, що це його право, і вийшов геть. Медики його попередили – ця відмова згідно із законодавством прирівнюється до алкогольного сп'яніння.

Після цього міліція відпустила чоловіка додому. Інспектори ДАІ, котрі ввесь час супроводжували свого колегу, повідомили, що тепер цей інцидент розслідуватиме міліція.

Як свідчать дані Єдиного державного реєстру судових рішень, інспектор Юхман неодноразово складав незаконні адмінпротоколи, скасовані згодом рішеннями судів. Що, втім, не завадило йому отримати перевід до Івано-Франківського МВ з району.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: