fbpx

У Франківську школярів безкоштовно навчають робототехніці

Суспільство 16:31, 15.12, 2018

Курс із вивчення Arduino-робототехніки запровадили минулого року у міському центрі науково-технічної творчості на базі гуртка з радіоелектроніки. Цей гурток поки що єдиний в Україні, де дітей навчають робототехніці безкоштовно.

Сьогодні у гуртку займаються три десятки дітей. Наймолодшим – від 10 років, пише Sotka.life.

Викладач центру науково-технічної творчості та розробник навчальної програми з Arduino-робототехніки Олександр Аронець пояснює, що Arduino (Ардуіно)  це апаратна обчислювальна платформа для аматорського конструювання. Фактично це маленький комп’ютер, який має серце і мозок – мікроконтролер, спеціальне програмне забезпечення, на якому створюється програмне керування.

"У нас принцип: дитина повинна спробувати. Якщо подобається – буде працювати, – розповідає Олександр. – Кажуть, що неможливо навчити співати дитину, в якої немає слуху. Це неправда. Якщо є бажання – навчиться. Це ж саме стосується програмування та електроніки".

Соціальний проект Free Arduino ініціював підприємець Олексій Трелевський. Він продає обладнання, в тому числі й роботизовану техніку. Підприємець на практиці зіштовхнувся з проблемою браку фахівців з робототехніки.

"Важко знайти спеціалістів з програмування "заліза". Я вирішив, що їх треба готувати самотужки", – каже Олексій.  

Олександр Аронець написав перший підручник з Arduino українською мовою. А Трелевський подавав проект Free Arduino на грантові програми та звертався до меценатів. Так вдалося зібрати кошти на видання 1000 примірників підручника. Грошей вистачило також на 10 освітніх наборів Arduino, які передали у навчальні заклади, де відкрили такі гуртки.

Більше читайте на Sotka.life

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: