fbpx

У Франківську штучно накрутили голоси при поданні петиції про імпічмент Президента, – СБУ

Політика 11:27, 25.11, 2017

Співробітники Служби безпеки України викрили механізм штучного "накручування" голосів при поданні петиції про імпічмент Президента України на сайті виконавчого комітету міської ради Івано-Франківська.

Оперативники СБ України встановили, що фейкова петиція на сайті Івано-Франківського міськвиконкому була зареєстрована через ІР-адресу однієї з країн Центральної Азії. Звернення з псевдовимогами було підписано громадянином України, який підозрюється у сепаратизмі і на той момент вже перебував під вартою, інформує прес-центр СБ України.

Співробітники спецслужби зафіксували, що для створення ІР-адреси було створено електронну пошту, зареєстровану з використанням серверного обладнання, розташованого на тимчасово окупованій території Луганської області.

На момент, коли петицією підписало понад сімсот облікових записів, правоохоронці встановили, що лише шість з них були реальними користувачами мережі Інтернет, а решта мають явні ознаки "ботів".

"Служба безпеки України закликає громадян та представників засобів масової інформації не піддаватись на провокації та не забувати, що країна-агресор не полишає спроб дестабілізувати Україну зсередини. Питання імпічменту Президента не належить до повноважень міських рад. Мета широкого розголосу такої інформації спрямована виключно на штучне розхитування ситуації всередині країни. СБУ просить ретельно перевіряти джерела походження інформації та не грати на руку агресору", – йдеться у повідомленні.

Як писав КУРС, в Івано-Франківську петиція до міської влади з вимогою звернутися до ВРУ із закликом про оголошення імпічменту Петру Порошенку за 18 днів набрала понад сімсот підписів.

Для того, щоб петицію розглянула влада Івано-Франківська, необхідно 250 підписів.

Петицію на сайті зареєстрував користувач Іван Т. Текст звернення підписаний Юрієм Клейносом

Юрій Клейнос – 32-річний киянин, якому було оголошено підозру у вчиненні закінченого замаху на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 110 КК України). Чоловік організував спробу проведення 10 травня цього року несанкціонованого мітингу в м. Рівне, на якому із залученням за винагороду групи осіб намагався вчинити дії, спрямовані на посягання територіальної цілісності і недоторканості України шляхом публічних закликів та розповсюдження матеріалів із закликами щодо таких дій.

Пізніше суд у Рівному помістив підозрюваного у сепаратизмі Юрія Клейноса у СІЗО.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: