fbpx

У Франківську сімейних лікарів вчили мистецтву лікування

17:14, 29.01, 2018

В Івано-Франківській обласній філармонії відбулась вже традиційна четверта Всеукраїнська тренінг-програма для лікарів "Мистецтво лікування: від профілактики до якості життя".

Метою тренінг-програми для лікарів було одноденне навчання, під час якого вчили медиків виявляти у пацієнтів фактори ризику хронічних захворювань і вживати своєчасних заходів для їх нейтралізації. Тренінг складався із практичної і теоретичної частин, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
  

Як повідомила голова Всеукраїнської громадської організації "Асоціація превентивної та антиейджинг медицини" Ольга Барна, тренінг проходить у специфічній програмі. У двох залах організовані наукові лекції на актуальну тематику провідних українських вчених-медиків різних спеціальностей, де учасники тренінгів отримають важливу інформацію щодо профілактики хронічних захворювань від медичних науковців топ-рівня.

"Поєднання наукової і практичної частин є цікавим для лікарів. У цьому виїзному засіданні ми робимо акцент на тій інформації, яка потрібна для сімейних лікарів, це передбачає і реформа охорони здоров’я, – додає професор. – Тому ми хочемо допомогти сімейному лікарю в ключі всіх останніх досягнень медицини оволодіти додатковими методами діагностики та лікування". 

Практична частина заходу полягала на безкоштовному відвіданні кабінетів профілактики, щоб здати зразок крові для аналізу за такими показниками як загальний холестерин, тригліцериди, ліпотпротеїди високої, низької та дуже низької густини, коефіцієнт атерогенності, денситометрія (п’ятковий метод), УЗД суглобів, глюкометрія. Після чого отримані дані дозволяють оцінити індивідуальний серцево-судинний ризик за модифікованою шкалою SCORE. У кабінеті профілактики також проходив майстер-клас з юлайзеротерапії.

У свою чергу головний спеціаліст ДОЗ ОДА з терапії Лариса Боришкевич говорить, що, враховуючи те, що населення області, як і країни в цілому, обтяжене хронічними захворюваннями, то велике значення має лікування.

"Тому ми розраховуємо, що саме такі освітні програми зв’язані в доступному варіанті та формі, щоб донести до лікаря загальної практики сімейної медицини всі ті сучасні підходи та вимоги як щодо профілактики, скринінгу, спостереження, так і щодо лікування", – зазначає обласний терапевт. 

Окрім цього, організатори проекту вбачають свою місію і в тому, щоб привернути увагу лікарів та громадськості в цілому до власного здоров’я через здоровий спосіб життя, акцентувати увагу суспільства на важливості виявлення хвороб на початкових стадіях, запобігання їх розвитку та контролю вже наявних хвороб, а також поліпшення якості життя пацієнтів із хронічними захворюваннями.

Тренінг пройшов за ініціативи Всеукраїнської громадської організації "Асоціація превентивної та антиейджинг медицини" та за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, Івано-Франківського національного медичного університету, департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації та управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: