fbpx

У Франківську спецкомісія легалізувала 440 тисяч гривень зарплати

Економіка 10:07, 16.06, 2014

В Івано-Франківську працює комісія з легалізації заробітної плати та зайнятості населення. Її основним завданням є зменшення кількості суб'єктів господарської діяльності, які виплачують заробітну плату у розмірі, нижчому законодавчо встановленого мінімального рівня.

"Станом на 1 червня 2014 р. відбулось 11 засідань комісії, де проведена інформаційно-роз’яснювальна робота, співбесіди з "ризиковими" суб’єктами господарювання – тими, що не хочуть підвищувати рівень виплачуваної зарплати до законодавчо встановленого. Слід зауважити, що 35% суб’єктів господарювання, заслуханих на комісії, підвищили розмір заробітної плати найманим працівникам вище мінімальної", – наголошує директор департаменту соціальної політики Олександра Заклинська, повідомили "КУРСу" в прес-службі департаменту житлово-комунального господарства.

Олександра Заклинська розповіла, що станом на 1 червня було здійснено обстеження 479 суб’єктів господарювання в частині оформлення ними трудових відносин з найманими працівниками. Виявлено 355 неоформлених належним чином найманих працівників. В результаті проведеної роботи з 343 працівниками були належним чином врегульовані трудові правовідносини. Сума легалізованої заробітної плати становить 438,1 тисяч гривень.

Матеріали щодо суб’єктів підприємницької діяльності, які не усунули виявлені порушення, передані до інспекції з праці в Івано-Франківській області та податкову інспекцію в Івано-Франківську для відповідного реагування.

У департаменті соціальної політики діє телефонна „гаряча лінія” з питань дотримання законодавства про працю (тіньової оплати праці, невиплати заробітної плати, її виплати у розмірі, нижчому від мінімального рівня, використання праці неоформлених найманих працівників) за номером телефону 75-20-86. За цим номером мешканці міста Івано-Франківська можуть повідомити про факти порушення трудового законодавства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: