fbpx

У Франківську спростять механізм отримання дозвільних документів у сфері архітектури і містобудування

Суспільство 18:02, 14.01, 2017

В Івано-Франківську презентували план дій для підвищення якості надання адмінпослуг в місті у межах проекту Академії Фольке Бернадотта "Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні".

Місто обрало для удосконалення сферу архітектури та містобудування, адже, на думку міського голови Руслана Марцінківа, вона має найбільше корупційних ризиків. Тому необхідний простий та прозорий механізм отримання дозвільних документів у цій галузі, інформує прес-служба МВК.

"Ми плідно працюємо в напрямку відкритості й прозорості влади в Івано-Франківську. Як наслідок – громадська мережа "Опора" визнала нашу міську владу однією з найпрозоріших в Україні. Ми надаємо адміністративні послуги з усіма вимогами часу і законодавства. Дуже важливо, що Івано-Франківськ не зупиняється, бо проблеми є, особливо з наданням адмінпослуг в таких сферах як архітектура, містобудування. Ми очікуємо пропозицій, як удосконалити цю роботу. Нам важливо залучати експертів ззовні. Тут мають значення моніторинги та опитування, які відбувались в рамках проекту. Будь-яка критика дозволяє йти вперед. Будемо брати участь в усіх проектах, які дозволяють нам ставати більш відкритими і прозорими для людей",  зазначив Руслан Марцінків.

Як розповіла спеціаліст проекту Ольга Лучка, Івано-Франківськ демонструє високі показники дотримання верховенства права і при цьому ділиться своїм досвідом та напрацюваннями з іншими українськими містами. Але експерти з соціологічної агенції "ФАМА" та АМУ намагатимуться допомагати Франківську і надалі у процесі якісних змін саме в розрізі верховенства права. Основним ініціатором і партнером, переконана Ольга Лучка, у процесі змін є саме громада та місцева влада.

Однією з визначних складових презентованого плану дій є так звані "дорожні карти", розроблені експертами проекту. Це наочні пояснення мешканцям, як отримати ту чи іншу адміністративну послугу. Для прикладу спеціалісти створили три такі: отримання (зміни) поштової адреси, розміщення зовнішньої реклами та виготовлення паспорту забудови земельної ділянки. Планується розробити такі дорожні карти і для решти популярних адмінпослуг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: