fbpx

У Франківську стартує ініціатива "Стратегія нульової смертності"

Суспільство 08:45, 25.02, 2016

Франківськ став першим містом України, яке поставило собі за мету нульову смертність в автомобільних аваріях. Створити безпечне середовище для своїх громадян на дорогах покликаний проект "Стратегія нульової смертності", що його започаткували на Прикарпатті.

Громадські активісти та учасники дорожнього руху, які не перший рік займаються проблематикою міської мобільності, ініціювали розробку "Стратегії нульової смертності" для Івано-Франківська. Про це у своєму блозі написав один із її розробників Віктор Загреба.

"Ми вже попередньо говорили про цю ідею з міським головою Русланом Марцінківим і керівником патрульної поліції міста Дмитром Міхальцем і почули з обох сторін інтерес і готовність до конструктиву", – повідомив громадський активіст.

Учасники робочої групи з розробки "Стратегії нульової смертності", пояснив ідею Загреба, мають постійно моніторити ДТП та дорожній рух, визначати місця концентрації ДТП, з'ясовувати поведінку учасників аварії. Мета – виявити причини, супроводні фактори, тенденції в аварійності на вулицях міста. 

Читайте також: Кількість травмованих у ДТП на дорогах Прикарпаття за останні два роки зросла на 100%

В результаті має відбутися якісне і безпечне планування та облаштування вулиць, перехресть, переходів, велодоріжок, приведення розмітки, дорожніх знаків і місць для парковки у відповідність до вимог безпеки та здорового глузду. Плюс освітні та просвітницькі заходи для автомобілістів, пішоходів, велосипедистів, дітей та ін.

"Це відкрита ініціатива. Ми запрошуємо до участі всі зацікавлені організації з державного, громадського, приватного та медійного секторів. Війну на дорогах пора завершувати. Смерті від автомобілів не є необхідним злом, більшості з них можна запобігти. Всі інструменти для цього давно відомі, всі вони є у відкритому доступі та не вимагають великих капіталовкладень",  наголосив Загреба.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: