fbpx

У Франківську стартує тиждень польського кіно. ПРОГРАМА

Культура 16:57, 07.11, 2018

Розпочнуть традиційний щорічний показ у п'ятницю, 9 листопада, з драми "Тиха ніч".

7 Перегляд сучасного польського кіно "Під високим замком" триватиме у Франківську до 15 листопада. Фільми можна буде побачити у кінотеатрі "Люм’єр". Цього року франківці зможуть переглянути 20 фільмів, пише “Репортер”.

Вартість квитків на усі покази – 35 грн. Серед фільмів, які можуть найбільш похвалитися відзнаками, – "Тиха ніч", "Птахи співають у Кігалі", "Найкращий". Окрім кінопоказів, будуть і додаткові події.

"Якщо ми перші рази переживали, чи прийдуть люди, то нині Барбара переживає, чи вистачить місця та як вона має розмістити всіх людей на відкритті", – говорить заступник міського голови Богдан Білик.

Барбара Пацан, представниця Генерального Консульства Польщі, каже, кожен з переглядів – особливий.

"Усі фільми різні, неповторні, – говорить Барбара. – Цього року ми дібрали стрічки 2017 року – найновіші та найліпші у своїх категоріях. Фільм "Тиха ніч" порушує важливу тему не лише польських, а й українських сімей – це тема трудової міграції".

Марія Осідач, директорка Центру польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську, додає, що Перегляд – це не тільки фільми. Крім інший подій, ще буде презентація історично-документального фільму про Станиславів "Там був мені рай".

"Цей фільм має вже три нагороди, – розповідає Осідач. – Люди, які жили у Франківську, розповідають про своє життя. Там є давні пісні. Серед героїв – син колишнього мера Станиславова".

Відбудеться і традиційна лекція з історії кіно. На неї запрошують школярів і студентів. Також буде лекція про традиції й емблеми польської авіації.

"Цього року ми святкуємо 100-річчя відновлення польської незалежності", – додає Марія Осідач.

1

Для переглядів польського кіно у "Люм’єрі" надали два зали – агатовий і смарагдовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: