fbpx

У Франківську стартував "Екофорум-2017. Актуальні проблеми та інновації"

Суспільство 13:49, 23.03, 2017

З нагоди відзначення 50-річчя від дня заснування Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу у вузі відкрилася Міжнародна науково-практична конференція "Екофорум-2017. Актуальні проблеми та інновації".

Привітати керівництво та професорсько-викладацький склад навчального закладу із здобутками та перемогами півстолітньої діяльності та взяти участь у відкритті конференції завітали голова облдержадміністрації Олег Гончарук, заступник голови обласної ради Сергій Басараб, заступник Івано-Франківського міського голови Олександр Левицький, а також численні фахівці академічних, науково-дослідних і проектних інститутів, іноземні науковці з Білорусі, Польщі, Румунії, Молдови, представники духовенства, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
"Свого часу Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу дав мені дорогу в життя, вплинув на формування власного світогляду,  зазначив під час виступу Олег Гончарук. – Сьогодні, пройшовши тривалий шлях розвитку, навчальний заклад є одним із провідних технічних вузів на лише Прикарпаття, а і цілої України. Наукові розробки вчених університету здобули всесвітнє визнання та практичне використання у багатьох сферах нафтогазового комплексу. Не менш важливим є ваш влад у вирішення екологічних проблем та захист навколишнього середовища, чому присвячена і сьогоднішня міжнародна науково-практична конференція".
Очільник області побажав учасникам заходу плідної роботи та вручив ректору вузу Євстахію Крижанівському вітальну адресу Голови Верховної Ради України з нагоди 50-річчя університету.
Зазначимо, що в рамках конференції розглядатимуться питання екології та збалансованого ресурсокористування, технологій захисту навколишнього середовища, проблем техногенної безпеки в нафтогазовому комплексі, раціонального використання, відновлення та охорони земельних ресурсів, освіти в контексті концепції сталого розвитку, геоінформаційних технологій та моніторингу довкілля, матеріалів для відновлювальних джерел енергії тощо.
Також у рамках заходу відбудеться відкриття сучасної навчально-наукової лабораторії "Фізико-хімічні методи дослідження стану навколишнього середовища".
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: