fbpx

У Франківську стартував курс підприємництва для колишніх військовослужбовців. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 20:46, 11.09, 2018

Сьогодні в науковому містечку "Нова Енергія" на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулось урочисте відкриття безкоштовної програми перепідготовки військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей в рамках міжнародного проекту "Україна – Норвегія".

Цього разу слухачам осіннього семестру запропонували програму "Підприємництво для сталого розвитку", метою якої є підготовка успішних підприємців для сталого економічного розвитку. Під час професійної перепідготовки основна увага буде спрямована на виконання окремого проекту. Кожен з 30 учасників працюватиме над індивідуальним проектом.

"Можна говорити про низку переваг участі в програмі перепідготовки – це абсолютно безкоштовне навчання, робота з кваліфікованими викладачами-практиками, аналіз та робота над реальними бізнес-кейсами, консультації успішних підприємців та представників бізнесу, екскурсії та практики на підприємствах міста, соціально-психологічна реабілітація та інше", – розповів керівник проекту Максим Карпаш.

У процесі навчання зі слухачами займатимуться досвідчені викладачі-практики, психологи, представники центру зайнятості, які читатимуть цікаві дисципліни та проводитимуть практичні семінари.

"Цей проект є дуже важливим для його учасників, особливо в наш час. Проект Україна – Норвегія, безсумнівно, змінює їхнє життя тією чи іншою мірою, і завжди в позитивну сторону,  зауважує викладач дисципліни "Бухгалтерський облік" Лілія Прусак.  Бухгалтерський облік допоможе слухачам у вирішенні багатьох питань при започаткуванні власного бізнесу, адже передбачає розгляд актуальних проблем: вибір системи оподаткування, вигідний саме для вашого бізнесу, вибір організаційно-правової форми діяльності, реєстрація підприємства, організації (фізичної-особи підприємця), фінансові розрахунки, податкова та статистична звітність вашої діяльності та багато іншого".

Заплановані ознайомчі візити на підприємства. Кожен слухач матиме розроблений бізнес-план та необхідні знання для реалізації індивідуального проекту на практиці та ведення підприємницької діяльності, а також отримає допомогу при працевлаштуванні.

Учасники цьогорічної програми перепідготовки покладають на неї великі надії. 

"Покладаю великі надії на цей курс, адже маю велике бажання втілити в життя та розвивати свій бізнес тут, в Україні, тим самим сприяти її економічному розвитку",  каже учасник Юрій Газдик.

Відзначимо, що в сучасних умовах програма є надзвичайно актуальною, оскільки допомагає військовим віднайти себе у цивільному житті. Випускники попередніх курсів завжди діляться своїми позитивними враженнями про хід та результати реалізації навчальної програми, відзначають актуальність набутих знань, високий професіоналізм професорсько-викладацького складу, який допомагає слухачам не лише адаптуватись до мирного життя, а й стати успішними. Зараз можна говорити про багато успішних стартів колишніх слухачів попередніх програм, які започаткували власну справу, реалізували власний проект чи отримали грант. Завдяки цьому програма перепідготовки набирає все більшої популярності серед громадськості.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: