fbpx

У Франківську СТЕК достроково завершив опалювальний сезон

Суспільство 15:16, 01.04, 2016

Сьогодні, 1 квітня, працівники "Івано-Франківськгазу" перекрили газ ТОВ "Станіславська теплоенергетична компанія", завершивши достроково опалювальний сезон 2015-2016 рр.

Причиною вимкнення стала заборгованість за послуги розподілу природного газу розподільчими мережами "Івано-Франківськгазу" за січень 2016 року у сумі 3,4 млн грн, що виникла не з вини СТЕК. Зазначимо, що аналогічне вимкнення за таку ж заборгованість загрожує також ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго". 

"З 1 січня цього року наша компанія розраховується за газ по-новому – кошти, які надходять від споживачів як плата за теплову енергію, зараховуються на спеціальний рахунок, з якого банк самостійно відповідно до затверджених НКРЕКП нормативів – відсотків від суми – перераховує їх як плату за  природній газ на НАК "Нафтогаз" та ПАТ "Івано-Франківськгаз", – розповідає про проблему директор СТЕК Сергій Мельник. – У січні виникла колізія – державний регулятор не затвердив для місцевих газовиків норматив відрахувань, відповідно кошти за природній газ були перераховані банком виключно на НАК "Нафтогаз". Звідти й виникла ця заборгованість". 

У СТЕК зазначають, що з лютого місяця справно сплачують за усі послуги, однак борг "тягнеться" з місяця в місяць. Тепловики сподіваються, що керівництво НКРЕКП зможе знайти вирішення цієї проблеми, адже з нею зіштовхнулися тепловики по всій країні.

"Дуже сподіваємося, що державний регулятор та профільне міністерство знайдуть вихід з цієї ситуації і дадуть нам змогу розрахуватися з боргом поступово,  додає Сергій Петрович. – Адже виходить, що через це непорозуміння страждають наші споживачі – через припинення газопостачання ми змушені припинити опалювальний сезон достроково".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: