fbpx

У Франківську суб’єкти господарювання відмовляються від реалізації російських товарів

Суспільство 17:19, 11.07, 2014

У Франківську торговельні мережі "Тростянецький", "Плюс" повністю відмовилися від російської продукції, магазин "Делікатес" та гіпермаркет "Епіцентр" погодилися запровадити маркування для товарів, виготовлених в Росії.

Про це на засіданні Ради підприємців при міськвиконкомі повідомив начальник управління торгівлі МВК Олег Ганчак.

Ще 18 липня виконком Івано-Франківської міської ради прийняв рішення «"Про маркування товарів російського походження". Втім, це рішення не пройшло громадських обговорень. Тож після слухань виконком ще раз розгляне це питання.

Так, міська влада рекомендує суб’єктам господарювання розміщувати позначки "Товари з Російської Федерації" на ярликах (цінниках) або в покажчиках цін поруч з роздрібною ціною.

"Це є своєрідний захист національної безпеки, тому що продукція, яка виробляється в Україні і купується українцями, то є наше майбутнє, це є надходження в бюджет, розвиток промисловості. Це є наша можливість будувати державу, – сказав Ганчак. – Наше завдання – дати можливість людям ознайомитися, що виробником виступає держава-агресор".

За його словами, суб’єкти господарювання підтримують таку ініціативу. Зокрема, торговельні мережі "Тростянецький", "Плюс" повністю відмовилися від російської продукції, а магазин "Делікатес" запровадив маркування російських товарів. Київське кеірвництво гіпермаркету "Епіцентр" теж погодилося позначати товари, виготовлені в Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: