fbpx

У Франківську суд встановив міру запобіжного заходу для посадовця Державної пенітенціарної служби

Суспільство 16:00, 02.09, 2016

В п'ятницю, 02 вересня 2016 року, до Івано-Франківського міського суду для визначення міри запобіжного заходу було доставлено затриманого напередодні заступника начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області.

Його підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 369 Кримінального кодексу України (одержання хабара службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Затриманого посадовця підозрюють в одержанні неправомірної винагороди у розмірі 500 доларів США.

Івано-Франківський міський суд ухвалив застосувати щодо підозрюваного 1972 року народження міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Оскільки вчинений ним злочин носить ненасильницький характер, то суд визначив для нього також і грошову заставу, яка складає 180 мінімальних заробітних плат (двісті сорок вісім тисяч сорок гривень), інформує прес-служба Івано-Франківського міського суду.

Тримання під вартою підозрюваного слід здійснювати в Івано-Франківській установі виконання покарань № 12 (СІЗО).

Іншою ухвалою Івано-Франківський міський суд відсторонив підозрюваного від займаної ним посади.

Якщо вину вказаного посадовця вдасться довести у суді, то йому загрожуватиме позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: