fbpx

У Франківську цього року почнуть переробляти старий асфальт

Суспільство 13:03, 07.03, 2019

КП "Муніципальна дорожня компанія" планує почати застосовувати ресайклер – механізм, який працює за принципом переробки раніше зрізаного асфальту у гарячий асфальт.

Про це на засіданні виконкому Івано-Франківської міської ради повідомив директор КП "Муніципальна дорожня компанія" Віталій Бурко.

Він визнав, що стан доріг бажав би кращого, однак на це, каже він, є ряд причин. Бурко пояснив, що протягом зими підприємство проводило ремонт аварійних вибоїн методом холодного асфальтування. У цьому році МДК придбала рекордну кількість холодного асфальту.

"Ми проводимо аварійні ремонтні роботи попри те, що дехто каже, що нічого не помітно. Помітні зазвичай капітальні ремонти", – пояснив Бурко.

У 2019 році "Муніципальна дорожня компанія" планує почати застосовувати ресайклер – механізм, який працює за принципом переробки раніше зрізаного асфальту у гарячий асфальт. За словами Бурка, переробляти асфальт будуть за допомогою старого польського апарата, який хотіли списати на металобрухт. Однак інженери компанії докупили нові деталі та його відремонтували.

"Застосування ресайклера економічно вигідне, оскільки потребує мінімальних витрат – на паливо та зарплати робітникам. Якість вихідного асфальту задовільна",  зазначив Віталій Бурко.

Найближчим часом МДК обіцяє розпочати поточні ремонти. Попри брак кадрів на підприємстві вдалося сформувати третю бригаду асфальтоукладачів. Цього року проситимуть з бюджету коштів на придбання катка, порохотягів та солі на зиму 2019-2020 року, оскільки навесні ціни дешевші.

"В поточному році кошти будуть спрямовані на два види робіт – "дорожнє корито" і "холодне фрезерування" – сказав Бурко.

Перша технологія передбачає заміну частин дорожніх смуг, другий метод – повне зрізання та заміна верхнього шару дороги.

Міський голова Руслан Марцінків пообіцяв сприяти виконанню задуманого та похвалив керівника МДК.

"Чоловік переживає, старається. Не все виходить, але робить… Тяжка сфера – кожен тебе матюкає за кожну ямку з голови до низу. Тяжка робота!", – підбадьорив Марцінків.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: