fbpx

У Франківську учні шостих класів розпочнуть навчання без підручників

Суспільство 09:05, 26.08, 2014

Школи Івано-Франківська забезпечені підручниками на 88%. Втім, учням шостих класів доведеться розпочати навчання без підручників. Про це на апаратній нараді у міського голови повідомила начальник міського управління освіти і науки Наталія Микула.

"Найтрагічніша ситуація із шостими класами, – сказала Микула. – Бо б жодній школі, не тільки Івано-Франківська, а й України, підручників немає".

За її словами, шості класи починають навчатися за новими стандартами і за новими програмами. Однак Міносвіти не випустило підручники попереднього зразка через численні помилки. З 52 назв підручників на сьогодні надруковано лише 21 назву.

"Наразі на сайті Міністерства освіти не опубліковано електронних варіантів підручників. Вони є , але доступ буде тільки з першого вересня, щоб не було піратських друкувань цих підручників", – повідомила начальник міського управління освіти і науки.

Перші класи забезпечені підручниками на 98%. Учні других-третіх класів мають всі підручники. Четверті класи забезпечені підручниками на 98%, п’яті – на 100%, сьомі-дев’яті – на 98%, 10-11 – на 97%.

Крім того, в місті від першого до 11 класу зараховано 75 дітей з АР Крим та південно-східних областей України. На цих дітей не були розраховані навчальні посібники. Однак, за словами Наталії Микули, цих дітей забезпечать підручниками в першу чергу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: