fbpx
  • Головна
  • Новини
  • У Франківську Українська Гельсінська спілка з прав людини надаватиме безкоштовну правову допомогу

У Франківську Українська Гельсінська спілка з прав людини надаватиме безкоштовну правову допомогу

11:31, 26.08, 2014

В Івано-Франківську запрацювала приймальня Української Гельсінської спілки з прав людини, де можна отримати безкоштовну правову консультацію.

Програмний директор Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербань зазначив, що у громадській приймальні готові надавати юридичну допомогу щодо захисту прав людини не тільки прикарпатцям, а й тим, хто приїхав з зони АТО.

"Ми готові надавати не лише інформаційні послуги, а й вести певні справи, чого досі ніхто не робить: ні інші безкоштовні приймальні, ні приймайльні народних депутатів", – сказав Щербань.

Юрист Юрій Вацик розповів, що в приймальнях перш за все можна отримати інформаційно-консультаційну допомогу щодо порушення прав людини. Зокрема, правову консультацію щодо отримання пільг для соціально незахищених верств населення чи переселенців зі Сходу. Юристи приймальні надаватимуть допомогу в складанні позовних заяв, а в окремих випадках – і вести справи.

"В разі необхідності за підтримки центрального офісу УГСПЛ ми готуватимемо заяви до Європейського суду з прав людини", – відзначив Вацик.

Юристи зазначають, що розглядатимуть лише ті справи, які стосуються порушень прав людини, і не беруться за справи, які стосуються господарських чи податкових питань.

Приймальні УГСПЛ працюють у 17 областях України. В Івано-Франківську приймальня діятиме за адресою пл. Міцкевича, 8, офіс 9, з 8.30 до 17.30.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: